Οι Τούρκοι ετοιμάζουν τον «Πορθητή» για την πρώτη γεώτρηση!

Η Άγκυρα «χοντραίνει το παιχνίδι» στην Ανατολική Μεσόγειο

Θέμα λίγων ημερών είναι πλέον η πρώτη γεώτρηση των Τούρκων στην Ανατολική Μεσόγειο!

 «Θα διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, κυρίως στη Μεσόγειο. Στα τέλη του μήνα ο «Πορθητής» θα ξεκινήσει γεώτρηση στη Μεσόγειο»  δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. 

Το γεωτρύπανο «Πορθητής» θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση νότια της Αττάλειας, εντός της τουρκικής ΑΟΖ, συνοδεία πολεμικών πλοίων. Έτσι η Τουρκία στέλνει διεθνώς το μήνυμα ότι μπορεί στο μέλλον να κάνει μόνη της γεωτρήσεις, όπου εκείνη θεωρεί ότι έχει δικαίωμα. Δηλαδή ακόμα και στα κυπριακά οικόπεδα. 

«Ουδείς μπορεί να συμπεριφέρεται ως κράτος που δεν δεσμεύεται από το Διεθνές Δίκαιο, υπονομεύοντας τα συμφέροντα των λαών της περιοχής» διαμήνυσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στη συνέντευξή του στην «Αλ Αχράμ».   

Υποθαλάσσιες έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο θα κάνει και το γνωστό μας «Μπαρμπαρός Πασά», ανεβάζοντας την ένταση στην περιοχή.

Οι Τούρκοι λένε ότι το γεωτρύπανο «Πορθητής» μπορεί να φτάσει σε θαλάσσιο βάθος 3.000 μέτρων και στη συνέχεια να κάνει γεώτρηση 900 μέτρων κάτω από τον βυθό της θάλασσας.

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Ο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ

Τα τουρκικά «κόλπα» θέτουν σε συναγερμό Αθήνα και Λευκωσία. Ήδη οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ασκούνται σε ρεαλιστικές συνθήκες, στο πλαίσιο του ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ και το ΓΕΣ βρήκε την ευκαιρία να δημοσιοποιήσει ένα εντυπωσιακό βίντεο με τη δράση της 50ης Ταξιαρχίας Πεζικού που εδρεύει στο Σουφλί.

Ο ΟΡΜΠΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 

Στο πλευρό του Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται ο εθνικιστής Ούγγρος πρωθυπουργός Ορμπάν,  ο οποίος κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στάση που κρατάει απέναντι στην Άγκυρα.

«Αν θα μας δεχθείτε δείξτε ένα σημάδι, αν όχι πέστε το. Ούτε να μας κουράζετε, ούτε να σας κουράζουμε. Να πάρει ο καθένας το δρόμο του» τόνισε ο Ερντογάν με τον Ορμπάν να δηλώνει ότι «η στάση της Ε.Ε. προς την Τουρκία είναι ανέντιμη».   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top