Καμίνης: Να δημιουργηθούν εποπτευόμενοι χώροι χρήσης ναρκωτικών

«Η μεταφορά τοξικομανών από τη μία γειτονιά στην άλλη δε λύνει το πρόβλημα»

Γιώργος Καμίνης

Όσο δεν έχουμε ολοκληρωμένη πολιτική για τα ναρκωτικά θα περιοριζόμαστε στην αστυνομική αντίληψη να μεταφέρουμε το πρόβλημα από τη μια γειτονιά στην άλλη, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι "η ΕΛ.ΑΣ. λύνει  το θέμα σε μια περιοχή, όπως λόγου χάρη στο Πεδίο του Άρεως -και αυτό είναι πάρα πολύ ευχάριστο για τους κατοίκους- αλλά το πρόβλημα διασκορπίζεται στις όμορες περιοχές. Στην Πατησίων μπροστά στον ΟΤΕ, στη Δεριγνύ, στη Χέϊδεν, στην οδό Σμύρνης ή στον πεζόδρομο της Ελπίδος", όπως χαρακτηριστικά είπε. 

Ο κ. Καμίνης επανέφερε την ανάγκη να δημιουργηθούν χώροι ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης ουσιών, και σημείωσε ότι τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Δικαιοσύνης δεν έχουν παρά να υιοθετήσουν την πρόταση του δήμου Αθηναίων που έχει δοκιμαστεί σε πολλές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. 

Υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι υπάρχει έξαρση της μικροπαραβατικότητας, του αριθμού των τοξικοεξαρτημένων που κάνουν δημόσια χρήση, καθώς και των σημείων της πόλης που γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. 

Σε ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη συνάντησή του με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο κ. Καμίνης τόνισε: «Οι συζητήσεις αυτές καλά κυλάνε, προσπαθούμε ο ένας να καταλάβει τι μπορεί να κάνει ο άλλος, αλλά τελικά το συμπέρασμα, μετά από τόσα χρόνια που είμαι δήμαρχος, είναι ότι σε κάποια θέματα η κατάσταση που αφορά τις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει σαφώς επιδεινωθεί». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top