Τσακαλώτος: Στο κοινωνικό μέρισμα το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Τι είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τι λένε στο ΥΠΟΙΚ για τα δύο σενάρια

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Στην επόμενη χρονιά παρέπεμψε τη συζήτηση για το ύψος του αφορολόγητου εισοδήματος στη χώρα μας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των βουλευτών  του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην ίδια ενημέρωση, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης ότι θα ενταχθεί στο κοινωνικό μέρισμα. 

ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχουν δύο σενάρια για τις συντάξεις   

Όσον  αφορά το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, ανώτατες πηγές του Υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχουν δύο σενάρια» και διευκρινίζουν: « Άλλο το σενάριο βάσης και άλλο το βασικό σενάριο. Εμείς  το λέμε σενάριο βάσης, γιατί το  βασικό είναι κάτι που το επιδιώκεις, ενώ το δικό μας δεν είναι. Είναι, τι θα γίνει αν δεν κάνουμε τίποτα. Στις 15 Οκτωβρίου όλες οι χώρες θα καταθέσουν στη Κομισιόν σενάριο βάσης».

Μάλιστα οι ίδεις πηγές επισημαίνουν ότι σε διαφορετική περίπτωση «είναι σα να έλεγε  ο Αλέξης στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, “φύγε πήγαινε διακοπές για 6 μήνες και μην κάνεις τίποτα". Αυτό είναι το σενάριο βάσης. Τι θα γίνει αν δεν αυξήσουμε κάποιο φόρο, δεν μειώσουμε κάποιο φόρο, δεν αυξήσουμε κάποια δαπάνη, δεν μειώσουμε κάποια δαπάνη…».

Οι πηγές του Υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι  η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μην υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις  διότι δεν είναι διαρθρωτικό  μέτρο και  ότι υπάρχει ο δημοσιονομικός  χώρος για να υλοποιηθούν τμήματα των αντιμέτρων όχι σε δύο χρόνια αλλά σε τέσσερα χρόνια. «Στην Κομισιόν θα πάει το σενάριο βάσης και θα υπάρχει το σενάριο με τις δικές μας προτάσεις» προσθέτουν.  

Όσον αφορά την πτώση του Χρηματιστηρίου, την απέδωσαν στο κλίμα που δημιούργησε  δημοσίευμα του Bloomberg με αποτέλεσμα την υπεραντίδραση των αγορών, αλλά διαβεβαίωσαν ότι δεν ανησυχεί ως φαινόμενο το υπουργείο Οικονομικών.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top