«Σφάζονται» για την ΕΡΤ στον ΣΥΡΙΖΑ:Ποιος μιλά για «κανάλι με παραδιοίκηση»

«Δε γνωρίζει την κατάσταση» απαντά ο Παππάς- Ξεκινά η έρευνα για το «μαύρο»

Η ΕΡΤ στη Λεωφόρο Μεσογείων

Επίθεση… αντιπολιτευτικού χαρακτήρα στην ΕΡΤ έκανε ο Νίκος Φίλης, μιλώντας για «κανάλι με παραδιοίκηση».

«Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το "μαύρο". Η ΕΡΤ δε λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων. Πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση. Το ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι χειρότερα κατά κανόνα, δεν δίνει άλλοθι στην ΕΡΤ για να τα συναγωνίζεται στην έλλειψη ποιότητας. Αναγνωρίζω ότι ήταν δύσκολο να αλλάξει το τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα, αλλά ήταν δύσκολο. Στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική», δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας στο newpost.gr.

Μάλιστα, ο κ. Φίλης άσκησε σκληρή κριτική και σε κρίσιμες κυβερνητικές επιλογές, χαρακτηρίζοντας «αυταρχικές» κινήσεις τις κατασχέσεις λογαριασμών και τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας.

Στον κ. Φίλη απάντησε αμέσως ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η ΕΡΤ.

«Ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ», είπε, επιχειρώντας να υποβαθμίσει όσα είπε ο κ. Φίλης.

«Εμπάργκο»: Κανείς από τη ΝΔ δεν θα εμφανισθεί πλέον στην ΕΡΤ!

«Το μείζον είναι η επίθεση που εξαπολύει η ΝΔ» τόνισε ο κ. Παππάς, δείχνοντας ξεκάθαρα διάθεση να αποφύγει εσωκομματικές σπίθες για την ΕΡΤ, την ώρα μάλιστα που η δημόσια τηλεόραση αποτελεί «κόκκινο πανί» για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία προ δύο εβδομάδων αποφάσισε να αποσύρει τους βουλευτές και τα στελέχη της από τις συχνότητες της ΕΡΤ, λόγω των σχολίων κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από δημοσιογράφο Σωτήρη Καψώχα στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ.

Ξεκινά η έρευνα για το «μαύρο»

«Η επιτροπή για το "μαύρο" παίρνει σάρκα και οστά την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα βγουν παρά πολλά για το τι συνέβη και ποιοί επωφελήθηκαν από το «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top