Αυστηρό μήνυμα Παυλοπούλου στην Αλβανία για τους Τσάμηδες

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στην Παραμυθιά

Μήνυμα στην Αλβανία να μην εγείρει θέμα Τσάμηδων, έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος από την Παραμυθιά. 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τη γειτονική χώρα να αποδεχθεί την τεκμηριωμένη ιστορική αλήθεια, όπως χαρακτηριστικά είπε, του εγκληματικού ναζιστικού παρελθόντος των Τσάμηδων εάν θέλει την ελληνική στήριξη στην ευρωπαϊκή της προοπτική.

«Οφείλει η γειτονική μας χώρα, η Αλβανία, για την οποία τρέφουμε φιλικά αισθήματα, αλλά ως προς την οποία θα είμαστε πάντοτε ειλικρινείς, (να γνωρίζει ότι) όλα περνούν από τον σεβασμό της αλήθειας και της ιστορίας. Πρέπει να ξέρει λοιπόν, πως το λεγόμενο Τσάμικο είναι ζήτημα γιατί έγιναν συνεργάτες των Ναζί. Και όσο το στηρίζει, είναι σαν να υπερασπίζεται τους εγκληματίες εκείνους που αιματοκύλησαν όλη την Ευρώπη και να μην υπολογίζει, ότι η Ευρώπη στην οποία προσδοκά να μπει, είναι το οικοδόμημα που δημιουργήθηκε, για να μην ζήσουμε ποτέ ξανά αυτά τα εγκλήματα, αυτή την θηριωδία.

Της λέμε απόλυτα ειλικρινά. Εάν θέλει την φιλία μας και την καλή γειτονία, τη στήριξή μας για την ευρωπαϊκή της πορεία που είναι απαραίτητη άλλωστε, οφείλει αμέσως να αποδεχτεί την αδιαμφισβήτητη ιστορική αλήθεια του εγκληματικού ναζιστικού παρελθόντος των Τσάμηδων και να μην το αναφέρει ποτέ ξανά στις μεταξύ μας σχέσεις. Κάθε φορά που το αναφέρει, είναι ζήτημα τιμής για μας. Όχι πια, ποτέ ξανά. Ας το καταλάβουν. Δεν είναι θέμα εκδίκησης. Είναι θέμα δικαιοσύνης, το οφείλουμε στις ψυχές όλων εκείνων, που σήμερα είναι κοντά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του STAR εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top