Αλαλούμ: «Δικά μας» τα μακεδονικά προϊόντα λένε οι Σκοπιανοί!

Το συμπέρασμα από την ομιλία Ζάεφ σε επιχειρηματίες της χώρας του

Στο παράδειγμα με το αλαλούμ ανάμεσα ένα  βορειοελλαδίτικο κρασί που διαφημίζει τη μακεδονική προέλευσή  του  και σε ένα γνωστό Σκοπιανό κρασί που γράφει ότι παρασκευάζεται στη «Μακεδονία» αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star που παρουσίασε σήμερα η Κατερίνα Παναγοπούλου,  σχετικά με το πρόβλημα για τις ονομασίες των προϊόντων, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως επισήμανε, μιλώντας σε Σκοπιανούς  επιχειρηματίες, ο Ζάεφ είπε ότι μας… επιτρέπει και εμάς να χρησιμοποιούμε στο μέλλον τον όρο «μακεδονικός», αφού η συμφωνία προβλέπει ότι δε θα υπάρχει αποκλειστική χρήση απο καμια πλευρά.

H K. Μακρή πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα: 

«Το όνομα λοιπόν δεν αλλάζει. Μακεδονικό κρασί εμείς, «μακεδονικό»  επίσημα και αυτοί. Τι  αλλάζει;  Η προέλευση του προϊόντος. Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να διαλέξουν αν το κρασί παράγεται στη Μακεδονία ή  στην… Ελλάδα, ένα απο τα δύο!  Ο συνδυασμός που ξέραμε μέχρι τάρα “Macedonia, Greece” δεν θα υπάρχει. Εκείνοι  από την άλλη θα κρατήσουν , όπως ειναι την ετικέτα, και θα προσθέσουν στα ψιλά γράμματα άτι παρασκευάζεται στη “Βόρεια Mακεδονία”». 

Η σχολιάστρια του Star υπογράμμισε ότι ο Ζάεφ είπε και κάτι ακόμη: Ότι για να ξεμπερδευτεί αυτό το κουβάρι θα χρειαστούν πολύ περισσότερα από  τρία χρόνια. Το οποίο βέβαια σημαίνει τεράστια ανασφάλεια για τους  Έλληνες επιχειρηματίες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top