Μπάχαλο με τη μεταβίβαση 10.000 ακινήτων στο υπερταμείο

Ανάμεσα τους υπάρχουν και μνημεία

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί με την μεταβίβαση 10.000 ακινήτων στο υπερταμείο. Ανάμεσα τους υπάρχουν χώροι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και μνημεία. 

Τον περασμένο Ιούλιο ο Κωστής Μαραβέγιας ξεσήκωνε τους Έλληνες θαυμαστές του στο  θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά. 

Τώρα από το θέατρο δεν ακούγονται τραγούδια, μόνο «παρατράγουδα». Αρχαιολόγοι, βουλευτές και τοπικοί άρχοντες  προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τη λίστα του υπουργείου Οικονομικών για να δουν ποια ακίνητα μεταβιβάζονται στο υπερταμείο. Ούτε στον κώδικα Ντα Βίντσι τέτοιο μπλέξιμο, κάποιοι φοβούνται μήπως πίσω από τα νούμερα είναι το σπίτι τους!

Τον ύπνο τους έχασαν και οι Θεσσαλονικείς με αυτή την ιστορία. 408 ακίνητα περνούν στο υπερταμείο. Ανάμεσα τους μουσεία και εκκλησίες.

Ακόμα και ο Λευκός Πύργος και η Ροτόντα! 

Σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού. Φταίει ο συνήθης ύποπτος, το κτηματολόγιο.
 

«Κακώς δεν υπήρξε ξεκαθάρισμα για τα μνημεία πριν πάνε στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, πρέπει όμως να δούμε αν είναι κάτι που απειλεί τα μνημεία ή μια χρόνια ασθένεια του υπουργείου να μην έχει κτηματολόγιο», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104, 6 η Υπουργός Μυρσίνη Ζορμπά.. 

Η Υπουργός έσπευσε ωστόσο να μας καθησυχάσει ότι δεν κινδυνεύουν η Ακρόπολη ή η Κνωσός. Εκτός αν κάποιος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών έχει άλλη άποψη. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top