ΕΡΤ: Απάντηση στη ΝΔ για την απαγόρευση εμφάνισης στελεχών

«No comment» από τον δημοσιογράφο, που αναφέρθηκε στον Μουσολίνι

ΕΡΤ σήμα

«Η ΕΡΤ υποχρεούται εκ του νόμου να καλύπτει με τρόπο αναλογικό τις δραστηριότητες όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ειδικότερα, βάσει του άρθρου 3 του Ν. 4173/2013, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν.4324/2015, προβλέπεται σαφώς ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση «μεριμνά για την παρουσίαση θεμάτων και δραστηριοτήτων πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και των παραγωγικών τάξεων» απάντησε η κρατική ραδιοτηλεόραση για το «εμπάργκο» που επέβαλλε η ΝΔ στα  στελέχη της και την οδηγία για απαγόρευση εμφανίσεων στην ΕΡΤ

Όπως προσθέτει, «βεβαίως, η Νέα Δημοκρατία δικαιούται να απαγορεύει στους εκπροσώπους της να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η απόφαση για την πλήρη ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ θα συνεχίσει να καλύπτει τις δραστηριότητες των πολιτικών αρχηγών ακριβώς όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Η διοίκηση της ΕΡΤ δεν υπεισέρχεται αυτή τη φορά στην ουσία  της καταγγελίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παρομοίαση του προέδρου της ΝΔ με θεωρητικό του Μουσολίνι, αλλά απάντησε στην αιχμή για υπέρογκο κόστος των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ:

«Όσον δε αφορά στα σχόλια για το κόστος των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ, υπενθυμίζεται για μία ακόμη φορά ότι όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι αναρτημένα στη Διαύγεια. Σημειώνεται επίσης, ότι πρόσφατα κατετέθησαν επισήμως στη Βουλή, στο πλαίσιο ερώτησης προς τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, αναλυτικά στοιχεία για τα παραπάνω, καθώς και για το κόστος κάλυψης δραστηριοτήτων των κομμάτων».

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας που με τη σχετική αναφορά του για τον Μουσολίνι προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ αρκέσθηκε να σχολιάσει λακωνικά:  «Νo comment. Η ΕΡΤ έχει εκδώσει ανακοίνωση». 
 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top