Στρατηγός Κωσταράκος: Πού πήγαν τα 1,6 δις ευρώ για το μεταναστευτικό;

Ζητά απόδοση λογαριασμού ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ

Κωσταράκος ανάρτηση στο facebook για το μεταναστευτικό

«Που πήγαν τα λεφτά; Χάθηκαν;» ερωτά  σε ανάρτησή του στο Facebook ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικoύ Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) σχετικά με τον σάλο που έχει ξεσπάσει και τα αρνητικά δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια της Λέσβου και άλλα hot spot προσφύγων και μεταναστών, παρότι η ΕΕ έχει διαθέσει 1,6 δις ευρώ. 

«Η Χώρα αποτυγχάνει και διασύρεται για μια ακόμα φορά. Πλήθος ρεπορτάζ σε διεθνή ΜΜΕ προβάλουν εικόνες από την ζοφερή κατάσταση στις δομές φιλοξενίας, εντός ή εκτός εισαγωγικών, εικόνες οι οποίες τραυματίζουν την διεθνή εικόνα της Ελλάδας», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Στρατηγός Κωσταράκος. 

«Δεν θα πρέπει οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι για την οικονομία και τη μετανάστευση να δώσουν λογαριασμό;» ερωτά μεταξύ άλλων ο Στρατηγός Κωσταράκος  ο οποίος αναφέρει: «Εκτιμώ ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να δικαιολογήσουν και το τελευταίο ευρώ που δαπανήθηκε, πότε δαπανήθηκε, για να καλύψει ποια συγκεκριμένη και αιτιολογημένη ανάγκη, ποιος το πήρε και τι επιτεύχθηκε. Αυτό σημαίνει ευνομούμενη χώρα. Αυτό σημαίνει κυβέρνηση ευνομούμενης χώρας. Αυτό σημαίνει ευρωπαϊκή χώρα, υπεύθυνη απέναντι τους πολίτες της και τους θεσμούς της». 

Όπως υπογραμμίζει  «η εικόνα των περιφερόμενων εξαθλιωμένων μεταναστών και προσφύγων στους δρόμους της χώρας και η κόλαση στα σημεία υποδοχής και φιλοξενίας δείχνει ότι τα πράγματα δεν έχουν πάει καλά». Αναφέρει επίσης ότι «τα λεφτά ήταν πολλά και η απόδοσή τους, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, ελάχιστη» και ότι «αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν μπορούν, όπως δεν μπόρεσαν και στο παρελθόν να κάνουν την δουλειά τους, υπάρχει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη και οι εισαγγελείς για να αποδώσουν ευθύνες, όπου και εάν υπάρχουν, προς πάσα κατεύθυνση».

Καταλήγει (με κεφαλαία γράμματα) στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ:   

«ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, ΤΩΡΑ!!! ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!». 

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε επισημάνει  ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  έχει δώσει στην Ελλάδα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2015 για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top