Πρόστιμα και για το σφύριγμα στον δρόμο με νομοσχέδιο!

Στο στόχαστρο ο σεξιστικός λόγος και η σεξουαλική παρενόχληση

Το νέο νομοσχέδιο για την ισότητα, που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή, φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει τη σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά και το δρόμο, αλλά και το δημόσιο σεξιστικό λόγο.

«Εχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από εργοδότη. Δεν έκανα κάτι, αλλά αποσύρθηκα, έφυγα μόνη μου. Δεν αντιδρούμε, για να μη χάσουμε τη δουλειά μας. Αλλά κακώς, διότι έτσι δεν σταματάμε το φαινόμενο» δηλώνει εργαζόμενη στο Star. 

Οι περισσότερες εργαζόμενες γυναίκες που δέχονται σεξουαλική παρενόχληση από εργοδότη ή προϊστάμενο ή παραιτούνται ή απολύονται. Κάποιες  αναγκάζονται να υποκύψουν. Όλες όμως κρατούν το στόμα τους κλειστό. 

Ο νέος νόμος για την ισότητα φιλοδοξεί να βάλει τέρμα. "Είναι δύσκολα ζητήματα. Πρέπει οι γυναίκες να μιλάνε. Είναι ένα φαινόμενο που έχουν υποστεί όλες οι γυναίκες"  δηλώνει η Γενική Γραμματέας Ισότητας Φωτεινή Κούβελα.  

Ποινικοποιείται και το σφύριγμα;

Οι γυναίκες διαμαρτύρονται ότι έχει γίνει ανυπόφορη και η σεξουαλική παρενόχληση στο δρόμο, που ξεπερνά τα όρια του κομπλιμέντου ή του φλερτ. 

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει την εφαρμογή του γαλλικού νόμου που προβλέπει πρόστιμο μέχρι και 1500 ευρώ για το καμάκι, ακόμη και για το σφύριγμα.

Στο στόχαστρο και ο σεξιστικός λόγος

Με το νομοσχέδιο επιχειρείται να μπει και ένα τέλος στο δημόσιο σεξιστικό λόγο. Μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής εξετάζει το ενδεχόμενο να κόβει απολαβές από βουλευτές που εκφράζονται υποτιμητικά για τις γυναίκες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top