Παππάς: Σκόπιμα η ΝΔ επικαλείται τον Πινοσέτ

Υποστήριξε ότι η αποσκοπεί σε «σχετικοποίηση» των δικτατοριών

Νίκος Παππάς Βουλή

Δριμύτατη επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς,  καλώντας την «να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση σε επίπεδο προγραμμάτων και όχι ύβρεων και ψευδών ειδήσεων».

«Έρχεστε και πασάρετε για το ασφαλιστικό μία λύση, η οποία όπου εφαρμόστηκε απέτυχε παταγωδώς, το κράτος αποσύρεται de facto από την ασφάλιση και προσθέτει δύο πυλώνες όπου τον έναν κάνει επικουρικό κι αυτόν ιδιωτικό. Το 50% των συνταξιούχων στη Χιλή πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει. Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτό χωρίς εξωτερικό εξαναγκασμό. Σκόπιμα κάνει χρήση του Πινοσέτ. Στοχεύει στη σχετικοποίηση των δικτατοριών» υποστήριξε ο κ. Παππάς, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Περίμενα να ακούσω από όσους ξιφούλκησαν εναντίον της κυβέρνησης -λέγοντας ότι είναι η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, ότι έφερε το χειρότερο μνημόνιο, ότι έχει καταστρέψει την χώρα, λες κι η χώρα είχε διασωθεί όταν είχες ανεργία 27% και τώρα που είχε 19,1% είναι κατεστραμμένη- για ένα ένα τα μέτρα τα οποία θα γίνουν νόμος του κράτους με τον προϋπολογισμό εάν υπάρχει συμφωνία ή διαφωνία. Εξαντλήστε όλους τους δυνατούς χαρακτηρισμούς, δεν μπορεί να σιωπάτε για τα άλλα όμως» πρόσθεσε. 

Μεταξύ άλλων κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων. «Να μειωθεί ή να μη μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίον φέρατε χωρίς εντολή; Σε αυτό δεν μπορούμε να λέμε μισόλογα. Να μειωθούν ή να μη μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για τους αυτοαπασχολούμενους; Κινήματα ολόκληρα κάνατε, έχετε καταραστεί τον Κατρούγκαλο 100.000 φορές» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top