Ποιος εκνεύρισε τον Τσίπρα;

Το πινγκ –πονγκ δηλώσεων που ακολούθησε

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο το πρωί,  ήταν επεισοδιακή. Οι Ισπανοί του κεντροδεξιού χώρου δεν του χαρίστηκαν. Αλλά και ο Έλληνας πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι πάνω απο μια φορά.  

«Την τελευταία φορά που είχαμε την  τύχη να σας ακούσουμε ήταν τον Ιουλιο του 2015.Απο τότε έχετε αλλάξει πολύ» του είπε ο Ισπανός ευρωβουλευτής Γκονζάλες Πονς για να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας: «Δεν ξέρω αν είναι κακό αυτό. Κακό είναι κάποιοι να παραμένουν αδιόρθωτοι και να προσπαθούν να υπερασπιστούν αυτά που δεν είναι υπερασπίσιμα». 

Το πινγκ-πονγκ αιχμηρών δηλώσεων δεν σταμάτησε όμως εκεί. «Μας ανησυχεί στις επόμενες εκλογές αν αλλάξετε την πολιτική σας και η επιστροφή στην αντιπολίτευση να σημάνει για το κόμμα σας την επιστροφή στον  λαϊκισμό» επέμεινε ο Ισπανός ευρωβουλευτής, για να απαντήσει με αναφορά στη ΝΔ ο πρωθυπουργός:  «Ελπίζω να μην θεωρείτε όπως κάποιοι φίλοι σας ομοϊδεάτες σας στην Ελλάδα ότι ο δικτάτορας Πινοσέτ εφάρμοσε ενδιαφέρουσες πολιτικές προς αντιγραφή ιδίως για ασφαλιστικό».

 

Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΟΛΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δυναμίτισε το κλίμα όταν κατηγορησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι χρέωσε την οικονομία 100 δις ευρώ την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησής του,  ενώ εκθείασε τη ΝΔ. Δεν ήθελε και πολυ όμως, για να ανάψει κι άλλος καυγάς, με Έλληνες ευρωβουλευτές.  

«Περίμενα αλήθεια κύριε Πρόεδρε να αισθανθείτε πως είστε εδώ ως πρωθυπουργός της Ελλάδος και να μη μεταφέρετε την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση» τόνισε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η ευρωβουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, για να της απαντήσει ο κ. Τσίπρας: 

«Θέλω όμως να σας υπενθυμίσω κ. Σπυράκη ότι εσείς ήσασταν που για χρόνια ως προβεβλημένη δημοσιογράφος από το σταθμό σας  βγαίνατε και λέγατε και ουσιαστικά ασκούσατε λειτούργημα σας με ένα τρόπο που αποκρύβατε την αλήθεια».  

Η εξαγωγή της εγχώριας πόλωσης έφερε αμηχανία στους λιγοστούς ευρωβουλευτές που πήγαν να ακούσουν το ευρωπαϊκό όραμα του Αλέξη Τσίπρα. Τα έδρανα ήταν άδεια καθώς απο τους 751 ευρωβουλευτές, είναι ζήτημα αν τον Ελληνα πρωθυπουργού παρακολούθησαν τελικά οι 60.

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΟ 2015 ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ 

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα μείνει πιστή στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.  “Και τότε που μίλησα ενώπιον σας οι μισοί με επευφημούσατε, οι μισοί με αποδοκιμάζατε αλλά ελάχιστοι ανάμεσά σας πίστευαν πως είχα ελπίδα να τα καταφέρω" τόνισε.   

 «Δεν αποκλείω η ελληνική οικονομία να μας εκπλήξει θετικά» επισήμανε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν  Βάλντις Ντομπρόβσκις.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top