Φρούριο η Θεσσαλονίκη – Και το FBI στα εγκαίνια της ΔΕΘ!

Με πέντε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας η «υποδοχή» του πρωθυπουργού

Η αστερόεσσα σε πολλές παραλλαγές δεσπόζει απο σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου το Σάββατο ανοίγει της πύλες της η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Απο αύριο κιόλας η πόλη θα παραλύσει απο τις συγκεντρώσεις και τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα, υπό το φόβο επεισοδίων. 

«Έκθεση πολλών αστέρων» είναι το σύνθημα της Έκθεσης που είναι και η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 χρόνων.  «Συμμετέχουν 1.500 εκθέτες, οι ΗΠΑ κάνουν μια πολύ σημαντική παρουσίαση εταιρειών οι οποίες ειναι γνωστές σε όλο τον κόσμο. Θα δείξουν προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν το αύριο» δηλώνει στο Star o διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης.  

ΦΡΟΥΡΙΟ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 

 

Μέσα η ΔΕΘ θα είναι μια μεγάλη γιορτή. Έξω όμως θα είναι ένα φρούριο αφού οι αρχές ασφαλείας φοβούνται προβοκάτσια απο ακραία στοιχεία. Η αστυνομία, προληπτικά, έχει βάλει στο μικροσκόπιο «ύποπτα» πρόσωπα και ομάδες. Πάνω απο 60 διμοιρίες φτάνουν στη Θεσσαλονίκη απο όλη τη χώρα έναντι 45 που ήταν πέρσι. Συνολικά, περισσότεροι απο 5.000 άνδρες της αστυνομίας θα είναι στο πόδι. 

«Οι συνάδελφοί μου θα μείνουν πολλές ώρες στη ΔΕΘ,  θα δουλέψουν πάρα πολλές ώρες.  Θέλω να δω,  το κράτος έχει μεριμνήσει για ένα μπουκαλάκι νερό;», διερωτάται ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων,  Γρηγόρης Γερακαράκος. 

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι πολλές και αρχίζουν απο αύριο. 

Στις 8 το πρωί η ΠΟΕΔΗΝ προγραμματίζει πορεία ενώ  στις 6 το απόγευμα οι ένστολοι θα συγκεντρωθούν στον  Λευκό Πύργο.

Το Σάββατο στις 6μ.μ. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους πολίτες στο Άγαλμα Βενιζέλου,  το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους, ενώ οι αντιεξουσιαστές θα συγκεντρωθούν στην  Καμάρα.

Τελικός σταθμός τους το Βελλίδειο,  όπου θα μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας,  ενώ έξω απο το συνεδριακό κέντρο θα βρίσκεται σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. 

Τα μέτρα ειναι αυξημένα  λόγω του ότι οι ΗΠΑ είναι τιμώμενη χώρα αλλά και λόγω του Σκοπιανού. 

ΚΑΙ ΤΟ FBI ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στους δρόμους της πόλης και το FBI που συμμετείχε στο σχεδιασμό των μέτρων. Η Θεσσαλονίκη θυμίζει... Ουάσιγκτον, με τα αστέρια της αμερικάνικης σημαίας να κοσμούν τους δρόμους και  τη ναυαρχίδα του αμερικανικού στόλου Mount Witney (μήκους 190 μέτρων)  να είναι αγκυροβολημένη στον Θερμαϊκό. Είναι το πρώτο μάχιμο σκάφος που έχει στην υπηρεσία του γυναίκες ως  μόνιμο προσωπικό.

ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΘ

53 αμερικανικοί κολοσσοί θα γίνουν πόλος έλξης για τους περίπου 300.000 επισκέπτες που εκτιμάται πως θα περάσουν την πύλη της Έκθεσης.  Όπως δηλώνει όμως ο κ. Ποζρικίδης, θα έχει η φετινή ΔΕΘ  κι άλλες εκπλήξεις:  «Για  πρώτη φορά θα υπάρχει ένα Seahawk ελικόπτερο μέσα στην Έκθεση, ενώ θα μπορείς να περιηγηθείς με εικονική πραγματικότητα  απο το κελί του Μαντέλα μέχρι το Λούβρο». 

Όσοι βρέθηκαν το πρωί στην παραλία πήραν μια γεύση απο την επίδειξη των ΕΚΑΜ που θα γίνει το Σάββατο, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αγαπημένους καλλιτέχνες που έχουν προγραμματίσει συναυλίες στην έκθεση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top