Ορκωμοσία νέας κυβέρνησης: Όλο το παρασκήνιο

Έκλεψαν την παράσταση οι γυναίκες

Οι  γυναίκες της κυβέρνησης μονοπώλησαν τα βλέμματα στην ορκωμοσία του νέου υπουργικού σχήματος.  Κεντρικό πρόσωπο η νέα υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, η 30χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου.   

Η ανέλιξη της νέας και όμορφης Θεσσαλονικιάς έγινε με το ασανσέρ. Απ΄ το 2012 έκανε ένα σπρίντ  και το 2018 ορκίστηκε υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης.

Φορώντας ένα μπλε  αυστηρό κουστούμι και με τις κάμερες να την πολιορκούν περιέγραψε τους στόχους της για αναβάθμισηση της Μακεδονίας.

Η άνοδος της Κ. Νοτοπούλου

Έκανε σπουδές ψυχολογίας κι ένα πέρασμα από την υποκριτική . Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της  από τον τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης .

Έγινε μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, εκρόσωπος Τύπου της δημοτικής κομματικής παράταξης στη Θεσσαλονίκη, επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη συμπρωτεύουσα και από σήμερα η νεότερη υφυπουργός. Τρείς συνάδελφοι της σαν γνήσιοι τζεντλεμεν την συνόδευαν σε όλη τη διαδρομή. 

Οι 6 γυναίκες έκλεψαν παρασταση αλλά η Νοτοπούλου συγκέντρωσε τα βλέμματα.

Πίσω της η Κατερίνα Παπακώστα με την 28χρονη  κόρη της και ηθοποιό Άτζελα  Σιδηροπούλου, η οποία εντύπωσιασε με το ντύσιμο της και την πανάκριβη τσάντα της. Η εκ δεξιών μετεγγραφή του κυβερνητικού σχήματος έχει προκαλέσει συζητήσεις για την αντιπολίτευση που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα μέχρι πρότινος.

Οι παλιές δηλώσεις της Παπακώστα που προκάλεσαν αντιδράσεις 

«Τι ταπείνωση! Θλιβερός Τσίπρας προκλητικά αμοραλιστής», έγραφε κάποτε.

Στα social media θυμήθηκαν και τις απόψεις της για τους μετανάστες:

«Λαθρομετανάστες εισρέουν κατά χιλιάδες στα σύνορα σαν κατσαρίδες».

Έτσι σήμερα δεν έλειψε η αμηχανία στις πρώτες της δηλώσεις.

Σαν υφυπουργός έχει διπλό στοίχημα. Να μειώσει την εγκληματικότητα και να συμβιώσει αρμονικά με την τιμονιέρισσα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη. 

«Η ασφάλεια είναι γυναικείο θέμα», δήλωσε η κα Γεροβασίλη.

Φειδωλή με τους δημοσιογράφους ήταν η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και νυν υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ενώ η νέα υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, επίσης προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, με σκούρο λιτό  φόρεμα, συνοδευόταν από το σύζυγο της, ο οποίος φορούσε ένα ψάθινο καπελάκι.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου υπήρξε δικηγόρος σε υποθέσεις με άρωμα τρομοκρατίας, όπως αυτή του Κώστα Σακκά που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» αλλά και του Αγγελέτου Κανά πρώην δημάρχου Κιμώλου που αθωώθηκε για την υπόθεση του ΕΛΑ .

Με συζύγους και παιδιά αρκετοί Υπουργοί στο Προεδρικό Μέγαρο 

Στις τρυφερές στιγμές της ορκωμοσίας η μικρή χαριτωμένη κόρη του νέου υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρου Κρέτσου που καμάρωσε τον μπαμπά τηςόπως και οι μεγαλύτερες κούκλες του Μάρκου Μπόλαρη.

Οι 7 από τους 19 νέους υπουργούς ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο και οι υπόλοιποι με πολιτικό. Όμως αυτή η ορκωμοσία δεν έμοιαζε σε τίποτα με τις προηγούμενες, αφού έλειπαν τα πολλά χαμόγελα και ο ενθουσιασμός. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top