Κουβέλης για Μάτι: Καιρικό φαινόμενο οδήγησε στους θανάτους

«Αποτέλεσμα των συστηματικών ενεργειών μας η αποφυλάκιση των στρατιωτικών»

Κουβέλης για Μάτι: Καιρικό φαινόμενο οδήγησε στους θανάτους

«Αναμενόμενη» χαρακτηρίζει την αποφυλάκιση του αξιωματικού Άγγελου Μητρετώδη και του υπαξιωματικού Δημήτρη Κούκλατζη ο Φώτης Κουβέλης.

«Αυτό που συνέβη ήταν το αποτέλεσμα των συστηματικών ενεργειών από την πλευρά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού, του Αλέξη Τσίπρα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Με αφορμή τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο υπουργός επισημαίνει ότι η κυβέρνηση κάνει επιλογές υπέρ του συλλογικού συμφέροντος, χωρίς να κάμπτεται από τις αντιδράσεις που θα συναντήσει.

«Στρατηγικού χαρακτήρα λάθη εκτιμώ ότι δεν υπήρξαν. Βεβαίως επιμέρους λάθη έχουν καταγραφεί και αναζητούνται και θα αξιολογηθούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και από την ελληνική δικαιοσύνη. Καταγράφεται επίσης και το μεγάλο ζήτημα που έχει σχέση με τις αιτίες, πώς ένα συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο οδήγησε στο θάνατο πολλών συμπολιτών μας, όπως βέβαια και η προσβολή της νομιμότητας αναφορικά με τα χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα. Η κατάσταση της παρανομίας, της αυθαιρεσίας, καταγράφεται ως σημαντικός συντελεστής για την τραγωδία, η οποία έχει συμβεί στο Μάτι» είπε ο κ. Κουβέλης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top