Κουβέλης για Καμμένο: Αρμονική η συνεργασία μας παρά την ιδεολογία μας

«Δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής συνοχής» υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός

O Φώτης Κουβέλης συζητά με τον Πάνο Καμμένο

«Δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής συνοχής»  υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Λάρισας με αφορμή την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών και τις διαφορετικές απόψεις των ΑΝΕΛ.  

Για τα όσα πρέπει να κάνει ο κ.  Ζάεφ στη χώρα του για τη συμφωνία των Πρεσπών και για το  εάν ο κ. Τσίπρας θα "προλάβει" να την επικυρώσει στην Ελλάδα, ο κ. Κουβέλης δήλωσε συγκεκριμένα:  

 «Θα ήταν πολιτικά άστοχο  να αναφερθούμε  στις πολιτικές εξελίξεις στη FYROM  και  πολύ περισσότερο να υποδείξουμε-ευθέως ή εμμέσως-  στην πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας, το τι θα πρέπει να πράξει  για να προχωρήσει η “Συμφωνία των Πρεσπών». Η  σημερινή κυβέρνηση  θα επικυρώσει τη συμφωνία με τη γειτονική χώρα και μάλιστα με περισσότερες ψήφους από αυτές που διαθέτει η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ»
 

Όσον αφορά τις αναταράξεις στους ΑΝΕΛ και πόσο επηρεάζουν την  οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε:  

«Σας παραπέμπω στις διατυπωμένες και γνωστές θέσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ  Π. Καμμένου, ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Είναι γνωστές  οι  διαφορετικές θέσεις  για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», που διατυπώνει ο κυβερνητικός μας εταίρος. Θέμα όμως κυβερνητικής συνοχής δεν τίθεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί, προωθεί και καταγράφει το προοδευτικό περιεχόμενο της πολιτικής του για την κοινωνία. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι αυτή η πολιτική θα επιβεβαιωθεί και με το εκλογικό αποτέλεσμα. Η έξοδος από τα μνημόνια μας δίνει  τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα στηρίξουν πρωτίστως  εκείνους που επλήγησαν περισσότερο από τις πολιτικές που εφαρμόσθηκαν τα τελευταία  οκτώ και πλέον  χρόνια».   

Σχετικά με τη συνύπαρξή του στο ίδιο υπουργείο με τον κ. Καμμένο, ο κ. Κουβέλης ανέφερε: 

«Είναι  διαφορετικές οι ιδεολογικές αφετηρίες και οι πολιτικές αναφορές  του κ. Καμμένου και οι δικές μου. Αυτό είναι  γνωστό και καταγεγραμμένο. Η συνεργασία μου με τον κ. Καμμένο στο υπουργείο  Εθνικής Άμυνας  είναι αρμονική, στο πλαίσιο  της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής και ειδικότερα εκείνης που αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις  και την Άμυνα της χώρας». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top