Πυρ και μανία με τη Μόσχα ο Κοτζιάς: "Μην ασεβείτε"

Την κατηγορεί για ασέβεια σε βάρος της Ελλάδας

Άστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Κοτζιάς εναντίον της Μόσχας, την οποία κατηγορεί για ασέβεια σε βάρος της Ελλάδας μετά τις αντιδράσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας, μιλώντας στην εφημερίδα των συντακτών.

"Η Ρωσία πρέπει να αντιληφθεί ότι δε μπορεί να ασεβεί ως προς τα εθνικά συμφέροντα άλλου κράτους επειδή νιώθει ισχυρότερη απέναντί του, Μια τέτοια στάση δε θα την αποδεχτούμε και το έχουμε αποδείξει, ούτε από τη Δύση ούτε από την Ανατολή"

Την ίδια ώρα, ο υπουργός εξωτερικών εξαπολύει μύδρους και εναντίον όσων των κατηγορούν για την απόφαση για την επίλυση του ονοματολογικού.

"Με κατηγόρησαν ψευδόμενοι ότι παρέδιδα την ελληνική Μακεδονία. Τώρα, με εγκαλούν να δείξω ανεκτικότητα σε κατασκοπευτικές δράσεις τρίτων στη χώρα. Όλοι αυτοί που λένε τα πιο πάνω, παριστάνουν τους υπερπατριώτες, ενώ στην πραγματικότητα είναι προσκυνημένοι"

Η Μόσχα απαντά μέσω της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Pravda, η οποία στήνει στη γωνία τον Αλέξη Τσίπρα με άρθρο που τιτλοφορείται: "Ο αντάρτης Έλληνας άθεος Αλέξης Τσίπρας προδίδει το λαό του, την ορθοδοξία και τη Ρωσία"  .

"Ο Τσίπρας είναι ένας άθεος μιλιταριστής που έχει επιτρέψει το γάμο μεταξύ γκέι και έχει καταργήσει την υποχρεωτική προσευχή στα σχολεία"

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

"Το μπρα ντε φερ Ρωσίας Ηνωμένων Πολιτειών στα Βαλκάνια ενδέχεται να φέρει συμβιβασμό μεταξύ Σερβίας Κοσσυφοπεδίου κάτι που κάνει έξαλλους τους Κοσοβάρους εθνκιστές".

ΚΡΕΓΚ ΝΤΕΛΑΟΥΙ-ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΠΡΙΣΤΙΝΑ
"Δεν πρόκειται να μιλήσω με λεπτομέρειες για κάτι που μπορεί να αποτελέσει στοιχείο της οριστικής συμφωνίας".

Η στάση της Ουάσιγκτον εξοργίζει τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, πρώην μέλος του UCK και πιστό σκυλί των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή, ο οποίος απειλεί με πόλεμο σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο ανταλλαγής μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top