Εγκρίνει το «Βόρεια Μακεδονία» ο Μπουτάρης: Σα να λέμε Βόρεια Ιρλανδία!

Αποκάλυψε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος το 2019

Εγκρίνει το «Βόρεια Μακεδονία» ο Μπουτάρης

Για «αξιέπαινη προσπάθεια» έκανε λόγο ο Γιάννης Μπουτάρης, σχολιάζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια.

«Εάν τελικά έχουμε μια διάθεση καλή και οι αναγκαίες υποχωρήσεις που έγιναν και από τα δύο μέρη είναι τέτοιες, οι οποίες σε βάθος χρόνου θα εξομαλυνθούν και δεν θα αισθανόμαστε ούτε εμείς ηττημένοι, ούτε αυτοί ηττημένοι» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη δημοτική τηλεόραση TV 100.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Μπουτάρης υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης και θα μένει σε διαμέρισμα… Σκοπιανού

«Το θέμα είναι να μην θίγουμε ο ένας τον άλλον. Το ζητούμενο είναι σε βάθος χρόνου καμία από τις δύο χώρες να μη νιώθει ηττημένη. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ζήτημα με τον γεωγραφικό χαρακτηρισμό "Βόρεια". Η παγκόσμια εμπειρία δείχνει ότι θα παραμείνει έτσι» είπε στη συνέχεια ο κ. Μπουτάρης, φέρνοντας το παράδειγμα της Βόρειας Ιρλανδίας και του Βορείου Βιετνάμ.

Εξάλλου, ο κ. Μπουτάρης είπε πως θα είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης και το 2019, τονίζοντας πως είναι καλοδεχούμενη η στήριξη από τον Αλέξη Τσίπρα και άλλα κόμμα αλλά «εγώ δεν υπακούω στις εντολές που θα δώσει κάποιος αρχηγός κόμματος».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top