Τσίπρας κατά Μπακογιάννη από τη Θεσσαλονίκη

Εξήγγειλε φορολογικές ελαφρύνσεις ο πρωθυπουργός

Στη βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη άσκησε δριμύτατη κριτική ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΣΒΒΕ στη Θεσσαλονίκη,  επειδή παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Τσίπρας  υποστήριξε ότι «σε μια περίοδο που η Άγκυρα κρατά φυλακισμένους δύο Έλληνες αξιωματικούς «και μάλιστα χωρίς καμία αιτία και χωρίς καμία κατηγορία τέσσερις μήνες τώρα,  είναι απαράδεκτο ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρίστανται στην ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου και μάλιστα χωρίς καμία συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση». 

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι σταματά η δυνατότητα της Άγκυρας να παίξει παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας διευρύνοντας την επιρροή της στα βαλκανικά κράτη. «Η χώρα έχει εθνική ηγεσία για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα με όρους ισότιμου συνομιλητή και όχι με όρους επαίτη, με στόχο την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων» τόνισε επίσης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.  

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι πλέον διαμορφώνεται ένα σχέδιο που επιθυμεί να αλλάξει την αντίληψη του τρόπου παραγωγής και του μοντέλου ανάπτυξης στο οποίο ο καθένας πρέπει να συμβάλει. «Τώρα υπάρχει επιτέλους ένα σχέδιο που βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια και αποδίδει καρπούς. Οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της. Ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί να προσφέρει, από το μετερίζι στο οποίο βρίσκεται» υπογράμμισε. 

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε στοχευμένες φοροελαφρύνεις 750 εκατ. ευρώ για το 2019, αναφέροντας ότι προβλέπεται δημοσιονομικός χώρος 1,5 δισ. ευρώ για το 2020 και 3 δισ. για το 2022, αναφέροντας ότι «τα τελευταία χρόνια υπήρξε μεγάλη φορολογική συμπίεση που επηρέασε όχι μόνον τους αδυνάμους αλλά και τη λεγόμενη μεσαία τάξη, αλλά και τις επιχειρήσεις»

«Χρειαζόμαστε αλλαγή παραγωγικού μοντέλου» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός,

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική και κατά του ΣΕΒ, ισχυριζόμενος  ότι «είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι έρχεται σχεδόν πάντα να υπερθεματίσει για κάθε αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο, εν προκειμένω για την περικοπή συντάξεων. Σπεύδοντας τούτη τη φορά να υπερασπιστεί και τη θέση που δημόσια διατύπωσε η αξιωματική αντιπολίτευση».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:  ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ   

Στην αντεπίθεση πέρασε από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη στην απάντησή της στον κ. Τσίπρα. 

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε στη σχετική απάντησή της:  

«Ευχαριστώ τον κύριο Τσίπρα για την σημερινή αναφορά στο όνομά μου. Ανέδειξε για μια ακόμα φορά την αιτία της παταγώδους αποτυχίας του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής που δεν είναι άλλη από την βαθιά διχαστική του λογική ακόμα και σε εθνικά θέματα.
Όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί εξακολουθούν και είναι φυλακισμένοι, μετά από 130 μέρες θα περίμενε κανείς από τον πρωθυπουργό να καλοδεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια και δη από Έλληνα πολιτικό, ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση του θέματος που ταλανίζει όλους τους Έλληνες. Λυπάμαι γιατί ο χθεσινός Καμμένος  και ο σημερινός Τσίπρας επιβεβαιώνουν ότι η αποτυχία έχει όνομα και διεύθυνση.

Υ.Γ.  Ας μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας. 'Ολες οι προσπάθειες που καταβάλλουμε, έχουν ως στόχο την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών τώρα και όχι όταν γίνει πρωθυπουργός ο  Κυριάκος Μητσοτάκης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top