Η κυβέρνηση απαντά στη νέα πρόσκληση της Άγκυρας για τους οκτώ

Κουμουτσάκος: Να διευκρινίσουν πώς χειρίστηκαν κρίσιμες εθνικές υποθέσεις

Κατηγορηματικά διαψεύδει η κυβέρνηση τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα είχε υποσχεθεί να παραδώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

«Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μπορεί να λέει ότι θέλει. Έχει διαψευσθεί ο συγκεκριμένος ισχυρισμός πάρα πολλές φορές» δήλωσε o Δημήτρης τζανακόπουλος στο ραδιόφωνο 24/7.

Διαβάστε ακόμη: Τους οκτώ θέλει ο Ερντογάν για να αφήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

«Λυπάμαι αλλά η Τουρκία πρέπει να μάθει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, κάτι που δε φαίνεται να κάνει στην περίπτωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών», είπε, εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τους Μητρετώδη και Κούκλατζη, θυμίζοντας ότι μήνες μετά τη σύλληψή τους, ακόμη δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Κουμουτσάκος: Να διευκρινίσουν πως χειρίστηκαν κρίσιμες εθνικές υποθέσεις

«Η Κυβέρνηση και ειδικά οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς οφείλουν έναντι των Ελλήνων να διευκρινίσουν πως χειρίστηκαν  και πως χειρίζονται κρίσιμες εθνικές υποθέσεις. Οι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς δεν μπορούν να μένουν αναπάντητοι. Είναι θέμα αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας της χώρας» είπε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Διαβάστε ακόμη: Μητρετώδης-Κούκλατζης: Έγιναν μόνιμοι κάτοικοι Τουρκίας

«Τόσο οι δηλώσεις Τσαβούσογλου όσο και η επιστολή του Τούρκου Εκπροσώπου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν ότι η Άγκυρα δεν θέλει να κατανοήσει πως λειτουργούν οι θεσμοί σε μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα. Ο συμψηφισμός που επιχειρούν μεταξύ δύο ανόμοιων υποθέσεων είναι απαράδεκτος» σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό Δελτίo ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top