Τσίπρας: Περιμένουμε ρύθμιση του χρέους και το τέλος της λιτότητας

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός για την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup

Τσίπρας: Περιμένουμε ρύθμιση του χρέους και το τέλος της

«Περιμένουμε αύριο και μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους που θα σηματοδοτήσει το τέλος της οκταετούς περιπέτειας για την Ελλάδα και το τέλος της λιτότητας» επισήμανε ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά θετική συγκυρία», κατά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό των έργων στον τομέα της Υγείας που έχει αναλάβει το Ίδρυμα με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας με την Ελληνική Δημοκρατία τον Μάρτιο του 2018.

 Στη συνάντηση συμμετείχαν  ο αρχιτέκτονας που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό των έργων υποδομής, Renzo Piano, καθώς και ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου John Hopkins, Ronald Daniels. Από την πλευρά της κυβέρνησης συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης και ο υπουργός Παιδείας Κώτσης Γαβρόγλου.

 «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που θα δρέψουμε καρπούς μια πολυετούς δύσκολης προσπάθειας θυσιών από την πλευρά του ελληνικού λαού» ανέφερε ο  κ. Τσίπρας μ ο οποίος τόνισε ότι είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης το κοινωνικό κράτος και  η υγεία και ότι η υλοποίηση της πολύ σημαντικής προσφοράς του Ιδρύματος Νιάρχος των 250 εκατ., στοχευμένα πάνω σε αδυναμίες ή ελλείμματα του συστήματος Υγείας, έρχονται να δημιουργήσουν μια πολύ θετική δυναμική.

 «‘Εχουμε διαψεύσει θετικά τους εταίρους μας, έχουμε ολοκληρώσει ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα δομικών μεταρρυθμίσεων εγκαίρως, έχουμε αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη, έχουμε αναβαθμίσει τη διεθνή θέση της χώρας με μια γενναία και αποφασιστική προσπάθεια να λύσουμε χρόνια προβλήματα στη γειτονιά μας, στην περιοχή των Βαλκανίων με την ιστορική συμφωνία που είχαμε πριν από μια εβδομάδα με τους βόρειους γείτονές μας και περιμένουμε αύριο και μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους που θα σηματοδοτήσει το τέλος της οκταετούς περιπέτειας για την Ελλάδα και το τέλος της λιτότητας» τόνισε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Υπενθύμισε επίσης ότι κατά την υπογραφή της δωρεάς, πριν δύο μήνες,  είχε επισημάνει ότι «θα κάνουμε το παν ώστε να προχωρήσει γρήγορα» και ότι σκοπός της σημερινής σύσκεψης είναι η οργάνωση των επόμενων βημάτων και ο έλεγχος των προηγούμενων. Όπως πρόσθεσε τα  πρώτα βήματα έγιναν όπως πρέπει και  παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται ακόμα αντιμέτωπη με το τέρας της γραφειοκρατίας, «εντούτοις οι διαδικαστικές δυσκολίες ξεπερνιούνται».

Κατέληξε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στη σύσκεψη:

 «Θέλω να ξεχωρίσω μεταξύ όλων των άλλων τις τρεις παρεμβάσεις. Η μία αφορά την κατασκευή του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, την κατασκευή του Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης. Επιτέλους, η Θεσσαλονίκη, η συμπρωτεύουσα, ένα μεγάλο αστικό κέντρο αποκτά Νοσοκομείο Παίδων. Αλλά και την παρέμβαση στον χώρο που σήμερα είναι το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου έχουμε την ανακατασκευή και τη δημιουργία στο σημερινό κτίριο που είναι ο Οίκος των Αδελφών Νοσοκόμων, όπου θα έχουμε ένα κτίριο που θα λειτουργήσει ως έδρα του τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top