«Μια κι έξω» η αύξηση αντικειμενικών αξιών και ΕΝΦΙΑ σε 1 εκατ. ιδιοκτήτες

Αλλά και υποσχέσεις από την κυβέρνηση για φοροελαφρύνσεις απο τα υπερπλεονάσματα των επόμενων ετών

Στους Θεσμούς "κόλλησε" το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε δύο ή τρεις δόσεις. Αύξηση αντικειμενικών θα γίνει σε περίπου 6.000 περιοχές κι αυτό θα επηρεάσει τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, που θα είναι "φουσκωμένα" σε 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι στις «λαϊκές» περιοχές η αύξηση του φόρου δεν θα ξεπεράσει τα 20 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπές με ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα (Παραδείγματα)

Αντιθέτως, ο λογαριασμός θα είναι πιο βαρύς στα νησιά του Ιουνίου και του Αιγαίου, καθώς και σε άλλες τουριστικές περιοχές. Γρίφος είναι το αφορολόγητο του Συμπληρωματικού Φόρου, που αν αυξηθεί θα περιορίσει αυτές τις επιβαρύνσεις. Ίδιο ΕΝΦΙΑ με πέρσι θα πληρώσουν περίπου 4,2 εκατ. ιδιοκτήτες αφού παρά την αύξηση των αντικειμενικών δεν αλλάζουν κλιμάκιο, ενώ πιο ελαφριά εκκαθαριστικά θα λάβουν 1,1 εκατομμύριο φορολογούμενοι

ΚΙΝΑΛ: Ο ΕΝΦΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ

Με μια καυστική ανάρτηση το ΚΙΝΑΛ σχολίασε ότι ο ΕΝΦΙΑ όχι απλώς δεν καταργήθηκε αλλά μονιμοποιήθηκε και αυξάνεται για πάνω από 1 εκατ. ιδιοκτήτες

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ- ΜΑΜΟΥΘ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ

Αίσθηση προκαλεί την ίδια ώρα η πρόβλεψη του Μεσοπρόθεσμου, για εντυπωσιακά υπερπλεονάσματα ως και το 2022, κυρίως λόγω των φορολογικών μέτρων που έχουν ψηφιστεί.

Από το 3,56% που προβλέπεται για φέτος, εκτιμάται ότι μέσα στα επόμενα χρόνια, ο πήχης θα ανέβει σταδιακά ως το 5,19%!

REUTERS: "ΠΑΓΩΝΕΙ" ΩΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ Η ΕΚΔΟΣΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΛΟΓΩ ΙΤΑΛΙΑΣ

Σε αυτές τις προβλέψεις ρίχνει βαριά σκιά η ιταλική κρίση, που όπως αναφέρει το Reuters, βάζει στον "πάγο" μέχρι το Φθινόπωρο την επόμενη έκδοση ελληνιού ομολόγου.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΕΡΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν πιουν το πικρό ποτήρι του πολυνομοσχεδίου, ζητούν από την κυβέρνηση υποσχέσεις για μελλοντικές παροχές.

«Το υπερπλεόνασμα του 2019 θα πάει 100% σε φοροελαφρύνσεις, του 2020 κατά 75% σε φοροελαφρύνσεις και 25% σε κοινωνικές παροχές,  κι από το 2021 θα είναι 50%- 50%» προσπάθησε να τους καθησυχάσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.  

Φέτος και το 2019, υπολογίζεται ότι θα υπάρξει περίσσευμα 977 εκατ. ευρώ και το 2022 σχεδόν 3,6 δισ ευρώ! 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top