H Ελλάδα πληρώνει το μάρμαρο για την… Ιταλία στα spread!

Eκτοξεύτηκε το κόστος των ελληνικών ομολόγων λόγω Ιταλίας

Το μάρμαρο  της πολιτικής αστάθειας στην Ιταλία πλήρωσε σήμερα  η Ελλάδα,   με τα επιτόκια δανεισμού  στο 10ετές  ομόλογο να ανεβαίνουν δραματικά   στο 4,813%   με αύξηση 7,46%. Στο κόκκινο και  το επιτόκιο του  5ετούς ομολόγου:  Έφτασε στο  3,935% με αύξηση  16.83%.

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΛΛΑ ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΙΤΗΤΑΣ

«Η Ελλάδα δεν ειναι πια συστημικός κίνδυνος αλλά πυλώνας πολιτικής σταθερότητας» τόνισε πάντως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.  

Η καταιγίδα ήρθε τη   στιγμή που η Αθήνα ετοιμάζεται για έξοδο στις αγορές αλλά και στον απόηχο της υπόθεσης  Folli Follie που έχει δημιουργήσει  θέμα αξιοπιστίας  στην αγορά και την οικονομία. Σήμερα το Χρηματιστήριο  έπεσε 2.05% στις 739 μονάδες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό για αναξιοπιστία και αποτυχία.  «Είναι σαν ντεζαβού, σαν να ξαναζούμε νοερά, βλέποντας τους γείτονες μας, όταν το τέρας του λαϊκισμού σπάει τις παραδοσιακές γραμμές και προτείνει ανεδαφικές λύσεις για πραγματικά προβλήματα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης από τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.    

 ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Οι αγορές πάντως προεξοφλούν ότι ο τεχνοκράτης Κοταρέλι δεν θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και θα γίνουν νέες εκλογές στην Ιταλία, εκτοξεύοντας  το ιταλικό spread  στα 10ετή ομόλογα στο  2.973%, κατά  10,85 % 

 Η Α. ΜΕΡΚΕΛ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

H καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ προέτρεψε του Ιταλούς να το κάνουν όπως ο …  Αλέξης Τσίπρας. «Όταν έγιναν εκλογές στην Ελλάδα και ο Αλέξης Τσίπρας έγινε Πρωθυπουργός τέθηκαν πολλά ζητήματα στο τραπέζι και στο τέλος της ημέρας δουλέψαμε μαζί. Μιλούσαμε οι  δυο μας πολλές - πολλές νύχτες, αλλά μαζί καταφέραμε κάτι» δήλωσε  

«ΕΜΠΟΔΙΑ»  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ  ΛΟΓΩ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Η Ιταλία έβαλε φωτιά  και η Ισπανία ακολούθησε καθώς η  αντιπολίτευση έκανε πρόταση μομφής στον  Ραχόι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top