Πιέσεις από Γερμανία για λύση στο Σκοπιανό

Ο Νίκος Κοτζιάς συναντά τον Γερμανό ομόλογό του στο Βερολίνο

Γερμανικές πιέσεις για την επίλυση του θέματος της ονομασίας δέχονται η Ελλάδα και τα Σκόπια.

Ενόψει της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον Γερμανό ομολογό του, Χάικο Μάας, η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, Μαρία Άντεμπαρ, είπε την Κυριακή ότι η επίλυση της διαφοράς «θα έχει θετική επίδραση τόσο στις διμερείς σχέσεις, όσο και στην σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».

Όπως εξήγησε, στη συνάντηση των δύο υπουργών θα τεθούν ζητήματα των διμερών σχέσεων, αλλά και διεθνή θέματα όπως η Συρία και το Ιράν, αλλά και οι διατλαντικές σχέσεις. 

Διαβάστε ακόμη: Αποκάλυψη: «Ναι» από Ελλάδα σε μακεδονική γλώσσα και σήμα «MK» για Σκόπια

«Πιστεύω επίσης, ότι και το ονοματολογικό μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ θα μπορούσε να είναι ένα θέμα το οποίο θα συζητήσουν οι δύο υπουργοί», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Η Άντεμπαρ σημείωσε πως η Γερμανία χαιρετίζει το γεγονός ότι οι δύο χώρες προσεγγίζουν η μία την άλλη και πρόσθεσε: «Η γερμανική κυβέρνηση απευθύνει έκκληση τόσο στην Αθήνα, όσο και στα Σκόπια να λύσουν τώρα τα τελευταία ζητήματα που υπάρχουν. Θα μπορούσε να είναι ιστορική ευκαιρία, δηλαδή να λύσουν τώρα αυτή την διαμάχη της ονομασίας. Πιστεύουμε ότι η επίλυση αυτής της διαμάχης θα είχε πραγματικά θετική επίδραση τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής. Και γι’ αυτό παρακολουθούμε τις συνομιλίες με μεγάλη προσοχή».

 

Δείτε  το μεσημβρίνο δελτιο ειδήσεων του STAR 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top