Βούτσης: Πολιτική ενέργεια η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών

«Να αποφυλακιστούν άμεσα, δεν υπάρχει ούτε προσχηματική αιτία για την κράτησή τους»

«Δεν υπάρχει καμία αιτία, ούτε προσχηματική, για την κράτησή τους. Δεν υπάρχουν καν κατηγορίες» είπε ο Νίκος Βούτσης για τους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί τους για περίπου μία ώρα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε την άμεση αποφυλάκισή τους, ενώ δε δίστασε να χαρακτηρίσει «πολιτική ενέργεια» την κράτησή τους.

Μεταφέροντας λεπτομέρειες  από τη συνάντηση ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι θέλουν ένα φορητό υπολογιστή, διότι ο ένας είναι μεταπτυχιακός φοιτητής, «αλλά υπολογιστές εκεί δεν μπαίνουν, ούτε κινητά».

Οι δύο στρατιωτικοί, από την πλευρά τους, ζήτησαν από τον κ. Βούτση να μετεφέρει στην Ελλάδα το μήνυμα ότι το ηθικό τους είναι ακμαιότατο.

Τι είπε ο κ. Βούτσης σε συνέντευξη Τύπου αλλά και σε δηλώσεις του από τον Έβρο

Το ζήτημα είναι κατεξοχήν μία πολιτική ενέργεια και λιγότερο θέμα Δικαιοσύνης και πραγματικών επιχειρημάτων.

Η αισιοδοξία μας για θετική έκβαση της κατάστασης, βασίζεται στην κατανόηση και τη συνειδητοποίηση του άτοπου. Άλλωστε γνωρίζετε ότι όλες οι διεθνείς αρχές, η διεθνής κοινότητα έχει αποφανθεί γι’ αυτό το ζήτημα. Δεν υπάρχει κανείς που να λέει ότι θα πρέπει να παραταθεί αυτή η ταλαιπωρία.

Διαβίβασα στους Έλληνες στρατιωτικούς την ανεπιφύλαχτη στήριξη και την προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε το συντομότατο δυνατόν να σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία που υφίστανται, για την οποία δεν υπάρχει καμία αιτία.

Έχουν συμβεί πολλά τέτοια επεισόδια, τα οποία επιλύονταν με διάφορες μεθόδους που σε καμιά περίπτωση δεν προϋπέθεταν, δεν εμπεριείχαν κράτηση. Αυτή η απολύτως απαράδεκτη κατάσταση, αυτό όλο το σκηνικό διαμορφώνει ένα αφήγημα επικινδυνότητας ανάμεσα στις δύο χώρες, ανάμεσα στους δυο λαούς.

Να οριστεί, σήμερα κιόλας, δικάσιμος, η οποία ευλόγως θα κατέληγε σε απελευθέρωσή τους, θα δήλωνε ρητά τη λήξη της ταλαιπωρίας τους.

Είναι προφανές ότι τους έχουνε μαζί, διαβάζουν τα βιβλία τους, τους έχουνε σε χώρους που μπορούν να ασκούνται. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα, διότι η στέρηση της ελευθερίας - δεν μιλάμε για μία και δύο ημέρες - αυτή καθ' αυτή είναι το μεγαλύτερο βασανιστήριο, ακόμη κι αν έχει συμβεί στον όροφο κάποιου ξενοδοχείου.

 

* Βίντεο από thrakinea.gr
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top