Γκάφα ολκής με τη φέτα και απώλεια 6,5 εκ. ευρώ από πρόγραμμα!

Ξήλωσε τα μέλη του ΔΣ του ΕΛΓΟ – Δήμητρα ο Αποστόλου

Γκάφα ολκής έκανε ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός, με αποτέλεσμα να χαθεί ένα πρόγραμμα 6,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ελληνική φέτα!  Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ξήλωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου,  καθώς όπως είπε τους είχε προειδοποιήσει.

Η φέτα έπεσε θύμα της αδιαφορίας του ΕΛΓΟ – Δήμητρα,  του φορέα που είναι εξουσιοδοτημένος  για την προώθησή της.

«Το κατά πόσο είναι ανικανότητα ή δόλος εγώ δεν είμαι βέβαιος γι’  αυτό» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, αντιπρόεδρος των Παραδοσιακών Τυροκόμων Ελλάδος.

Δεν έχασαν  μία αλλά τουλάχιστον δύο παρατάσεις προθεσμίας: Στις 31 Μαρτίου και 13 Μαΐου.

Οι καταγγελίες είναι «φωτιά». Ο αντιπρόεδρος των τυροκόμων λέει ότι τα 6,5 εκατομμύρια για τη προβολή της φέτας , παραμένουν στα ταμεία του Οργανισμού.

Το αν αυτά θα γίνουν αργομισθίες, διορισμοί ή θα διασπαθισθούν όπως έχει ξαναγίνει στο παρελθόν σε Mercedes  διοικητικών συμβουλίων ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, δεν το γνωρίζουμε.

Τα 12 μέλη του Δ.Σ.  υπέβαλαν τις παρατήσεις τους. Στον οργανισμό υπάρχει η πεποίθηση ότι θα δοθεί παράταση για το κονδύλι των 6,5 εκατομμυρίων που προωθεί την ελληνική φέτα στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής.

 «Πιθανότατα η προθεσμία δεν έχει χαθεί. Τους είχα προειδοποιήσει. Δεν μπορώ να ξέρω τι έκαναν παρά τη προειδοποίηση» δήλωσε για το  ζήτημα ο υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Η φέτα, το ελληνικό προϊόν,  εισφέρει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ στην οικονομία. Με την παραγωγή της ασχολούνται πάνω από 300.000 αγρότες.

«Έχω μείνει άναυδος, κυριολεκτικά. Εμείς ψάχνουμε όλα τα προγράμματα για να προβληθούμε στο εξωτερικό και ολόκληρο κράτος να χάνει μια τέτοια ευκαιρία» επισημαίνει ο τυροκόμος Γιώργος Παπαστεργίου.  

Την ελληνική φέτα επιβουλεύονται η Δανία, ο Καναδάς και η Βουλγαρία.  Η Ελλάδα όμως αντί να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία βάζει αυτογκόλ…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top