Κατερίνα Μάρκου στο star.gr: Γιατί εισηγήθηκα «όχι» αλλά ψήφισα «ναι» στην αναδοχή από τα ομόφυλα ζευγάρια

Εξηγεί ότι η εισήγηση ήταν κομματική αλλά η ίδια ψήφισε κατά συνείδηση

 Κατερίνα Μάρκου: Γιατί εισηγήθηκα «όχι» αλλά ψήφισα «ναι

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση της Κατερίνας Μάρκου να ψηφίσει το άρθρο 8 για την αναδοχή παιδιού από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο λόγος είναι ότι η ίδια ως εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας είχε αναλάβει να παραθέσει τους λόγους που το κόμμα της καταψηφίζει το άρθρο και δημιουργήθηκε το εξής παράδοξο: ψηφίζοντας το άρθρο 8, πήγε αντίθετα στην «κομματική γραμμή» που είχε αναλάβει να υποστηρίζει!

Διαβάστε ακόμη: Αντάρτικο στην πλειοψηφία και πρόταση παραπομπής Κατσίκη έφερε η αναδοχή!

Σε επικοινωνία που είχε το star.gr με την βουλευτή της ΝΔ, η κυρία Μάρκου εξήγησε ότι η εισήγηση της ήταν «κομματική», δηλαδή αφορούσε το κόμμα, ενώ η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και προσωπική.

«Η εισήγησή μου ήταν αντιπροσωπευτική τελικώς της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών της ΝΔ» υπογραμμίζει η κα Μάρκου και προσθέτει πως αποφάσισε η ίδια να ψηφίσει το άρθρο 8 «λειτουργώντας στο πλαίσιο της επιλογής του κόμματός μου για ψήφο κατά συνείδηση, ως βουλευτής που λαμβάνει την ατομική ευθύνη των αποφάσεών του, και σταθμίζοντας τελικά το συμφέρον του ανυπεράσπιστου, χωρίς οικογένεια παιδιού».

Η ίδια, μάλιστα εξηγεί ότι κατέθεσε και λεπτομερείς προτάσεις για βελτιώσεις και αλλαγές σε προβληματικά σημείου του νόμου, ενώ εξαπολύει επίθεση στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «έκανε τα παιδιά βορά στη στρατηγική του να διχάσει και να διαιρέσει τους πολίτες για ακόμη μια φορά».

Σημειώνεται ότι το «ελεύθερο» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ψήφο κατά συνείδηση, οδήγησε στην ψήφιση του άρθρου 8 από τέσσερις συνολικά «γαλάζιους» βουλευτές: τη Ντόρα Μπακογιάννη, την Όλγα Κεφαλογιάννη, τη Νίκη Κεράμεως και την Κατερίνα Μάρκου.

 

Πέτρος Κατσαβριάς

pkatsavrias@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top