Με 151 «ναι» υπερψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ

Αρκετές οι απουσίες στην ψηφοφορία – Υπερψήφισε και ο Χ. Θεοχάρης

Με 151 «ναι» υπερψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ

Με 151 "ναι" και 124 "όχι",  υπερψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο "Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στον λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού".  

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ το  καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάρκος Μπόλαρης. Απουσίαζε επίσης  ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας   Ζουράρις. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης. Συνολικά απουσίασαν από την ψηφοφορία 25 βουλευτές.

«Η επόμενη ημέρα θα είναι μια καλύτερη ημέρα για τη ΔΕΗ και τον ενεργειακό τομέα», ισχυρίσθηκε ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου.

 «Η ψήφος μου σήμερα έχει διπλό ρόλο. Ψήφισα Ναι γιατί θεωρώ ότι ακόμα και αυτή η λύση είναι καλύτερη από μία μη λύση. Αλλά και γιατί πιστεύω ότι η υποκρισία "θέλω αλλά δεν το ψηφίζω" ή "δε θέλω και το ψηφίζω" από κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, σχετικά με την  υπερψήφιση του νομοσχεδίου από την πλευρά του.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top