Σταθάκης: Η ΝΔ έχει σύνδρομο προσκόλλησης στον Σαμαρά

«Ευτυχώς για τον τόπο αυτή η κυβέρνηση ακύρωσε ό,τι είχε σχεδιάσει η κυβέρνηση Σαμαρά» υποστήριξε

Σταθάκης: Η ΝΔ έχει σύνδρομο προσκόλλησης στον Σαμαρά

Να σταματήσει την προσκόλλησή της στην περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά και να καταθέσει προτάσεις για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, προέτρεψε την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, λίγο πριν την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τις λιγνιτικές μονάδες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το οποίο εγκρίθηκε με τις ψήφους  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.   

 Είχε προηγηθεί η  παρέμβαση του βουλευτή και γενικού εισηγητή της ΝΔ, Κώστα Σκρέκα, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ και διαπραγματεύτηκε με τους θεσμούς με καταστροφικά αποτελέσματα.

«Η ΝΔ έχει ένα σύνδρομο προσκόλλησης στην παιδική ηλικία, που ήταν η περίοδος Σαμαρά. Οτιδήποτε αποκλίνει από την περίοδο αυτή και τα τεκταινόμενά της, παράγει καταστροφή κατά τη ΝΔ. Αυτός ο λόγος είναι επαναλαμβανόμενος. Το 2015 μας είπαν ότι θα κατέρρεε η κοινωνία, η οποία δεν κατέρρευσε. Η συμφωνία για το 2015-2018 μας έλεγαν ότι ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί και ακόμη και το 2018 που κλείνει η συμφωνία, δεν το αναγνωρίζουν. Να σας θυμίσω τους κόφτες. Να σας θυμίσω τις προβλέψεις για την κατάρρευση της ΔΕΗ το 2016, το 2017, το 2018 κοκ», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απαντώντας στην κριτική που είχε ασκήσει νωρίτερα ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Κ. Σκρέκας.

«Είναι γεγονός ότι ειδικά στα ενεργειακά, αυτή η κυβέρνηση ακύρωσε ό,τι είχε σχεδιάσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Ευτυχώς για τον τόπο. Όπως αυτή η κυβέρνηση ακύρωσε και το ίδιο το πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά και ανοίξαμε μια διαδικασία για ένα πρόγραμμα ηπιότερο, βιώσιμο και πιο αναδιανεμητικό» υποστήριξε  ο κ. Σταθάκης.

Σχολιάζοντας την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι εγκαταλείφθηκε ο σχεδιασμός για τη μικρή ΔΕΗ, ο υπουργός επανέλαβε ότι, σήμερα έχουν φύγει από το τραπέζι τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, δηλαδή το απόλυτα κερδοφόρο κομμάτι της ΔΕΗ και έχει φύγει από το τραπέζι και το φυσικό αέριο. «Η ΔΕΗ μένει με τον βαρύ πυρήνα της και το κομμάτι που φεύγει από τη ΔΕΗ, ναι μεν είναι έτοιμες μονάδες, αλλά η κάθε μια από αυτές έχουν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ζωής»  ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top