«Αντι-Καλλικράτης» κι Ελεγκτής Νομιμότητας βάζουν… φωτιά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μέχρι το καλοκαίρι οι πρώτες αποτεφρώσεις νεκρών

«Αντι-Καλλικράτης» και Ελεγκτής Νομιμότητας βάζουν… φωτιά

Ιδιαίτερα φορτωμένο θα είναι το πρόγραμμα του υπουργείο Εσωτερικών τους επόμενους μήνες, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μάλιστα να μπαίνει σε πρώτο πλάνο.

Το υπουργείο ήδη προετοιμάζει δύο καυτά θέματα: τη συνταγματική αναθεώρηση και τον «αντι-Καλλικράτη», ο οποίος - μεταξύ άλλων - προβλέπει την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές κι επέκταση της θητείας των σημερινών περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων έως τον Οκτώβριο του 2019, ενώ μελετάται και το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι δήμοι, ειδικά σε τρία νησιά: Ρόδο, Λέσβο και Κέρκυρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, η λίστα δε σταματά εκεί καθώς το υπ. Εσωτερικών προωθεί και: 

-Την καθιέρωση Ελεγκτή Νομιμότητας, που θα ελέγχει τα οικονομικά των δήμων. Αποτελεί εισήγηση της γαλλικής εταιρίας που έχει αναλάβει τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο. Οι αντίμαχοι του εν λόγω μέτρου δηλώνουν την ανησυχία τους για ενδεχόμενη αξιοποίησή του από την εκάστοτε κυβέρνηση για πολιτικά παιχνίδια κατά αντιπολιτευόμενων δημάρχων και περιφερειαρχών.

- Τις πρώτες αποτεφρώσεις νεκρών, οι οποίες εκτιμάται πως πιθανόν να ξεκινήσουν κάποια στιγμή μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.

 

Του Γιάννη Ευσταθίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top