Αυλωνίτου: Δεν το είπε τυχαία το Gorna Makedonija o Τσίπρας, είναι η λύση που θέλουμε

«Νομίζω ότι είχε στο μυαλό του κάποιον σχεδιασμό»

Αυλωνίτου: Δεν το είπε τυχαία το Gorna Makedonija o Τσίπρ

«Δε νομίζω ότι ήταν λάθος του πρωθυπουργού η αναφορά περί Gorna Makedonija στη δημοσιογράφο» δήλωσε η Ελένη Αυλωνίτου για την απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός σε δημοσιογράφο των Σκοπίων κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

«Ο πρωθυπουργός είναι πάντα προετοιμασμένος και για τέτοιες ερωτήσεις, οπότε θεωρώ ότι ήταν σχεδιασμένο αυτό που είπε. Κατά κάποιο τρόπο, δημιουργεί ένα κλίμα, δεν ήταν καθόλου λάθος. Είναι από τα ονόματα που η ελληνική πλευρά θα ήθελε, αυτό έχει φανεί. Να περιμένουμε να τελειώσει η διαπραγμάτευση, να δούμε τι θα έρθει στη Βουλή» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS 103,6.

Διαβάστε ακόμη: Τη νέα ονομασία των Σκοπίων αποκάλυψε ο Τσίπρας από τις Βρυξέλλες!

Η κα Αυλωνίτου σχολίασε και το θέμα της πώλησης του ΟΛΘ, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικές τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, ειδικά σε μεγάλα έργα. Παράλληλα, έκανε και αυτοκριτική για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάλογα θέματα στο παρελθόν, λέγοντας πως «όταν είσαι στην κυβέρνηση γίνεσαι πιο πραγματιστής…».

Σημειώνεται ότι η αναφορά του πρωθυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Καλούμε τον Πρωθυπουργό, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει τις εθνικές ευθύνες του. Για τη Νέα Δημοκρατία δεν νοείται καμία συζήτηση για το όνομα της γείτονος, χωρίς την προηγούμενη αλλαγή του Συντάγματός της και την απάλειψη κάθε εκδήλωσης αλυτρωτισμού εκ μέρους της» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε ακόμη: Αποκάλυψη: Δέχονται την πρόταση Κοτζιά για Gorna Makedonija οι Σκοπιανοί - Τι ζητούν να αλλάξει

«Δικό του είναι το όνομα και το δίνει; Από τον παππού του το πήρε» σχολίασε, εξάλλου, στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αιχμές άφησε και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος.

«Θα μπορούσα να το πω εγώ, θα μπορούσε να το πει κάποιος άλλος συνάδελφος βουλευτής, αλλά από τον πρωθυπουργό δεν το κατανοώ γιατί έγινε η αναφορά» είπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος εκτίμησε ότι η αναφορά του κ. Τσίπρα «έκαψε» τη συγκεκριμένη πρόταση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top