«Σφάζονται» Μαξίμου-ΝΔ για την αποχώρηση από την προανακριτική

«Κίνηση φτηνού αντιπερισπασμού» - «Όλοι πια έχουν καταλάβει τη σκευωρία»

Προανακριτική: «Σφάζονται» Μαξίμου-ΝΔ για την αποχώρηση

Τα «μαχαίρια» έβγαλαν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μετά την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης από την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis.

Η αποχώρηση έγινε μετά την εισήγηση των βουλευτών της πλειοψηφίας που μετέχουν στην επιτροπή να κληθούν τα υπόλοιπα εννέα πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν περιληφθεί στην πρόταση για έρευνα (ήδη έχει κληθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος).

Διαβάστε ακόμη: Αποχώρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την προανακριτική για τη Novartis!

Tο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε την αποχώρηση της ΝΔ από την προανακριτική για τη Novartis ως κίνηση «φτηνού αντιπερισπασμού με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων και τη συγκάλυψη του πρωτοφανούς σκανδάλου».

«Ό,τι και αν μηχανευτεί η ΝΔ και ο πρόεδρος της κύριος Μητσοτάκης ένα είναι βέβαιο: Η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει με σεβασμό στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και να λογοδοτήσουν για την κατάχρηση εξουσίας και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος» αναφέρει - μεταξύ άλλων - η ανακοίνωση.

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου μέσω κύκλων, τονίζοντας πως το χθεσινό συμβάν δείχνει ότι «όλοι πια έχουν καταλάβει τη σκευωρία».

«Από το Μαξίμου και τον λαλίστατο κυβερνητικό εκπρόσωπο παραδόξως διέφυγε ότι από την προανακριτική δεν αποχώρησαν μόνον η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στελέχη των οποίων υποτίθεται ότι διώκονται, αλλά όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Άραγε έχουν καμία εξήγηση γι αυτό ή ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί ότι όλοι πια έχουν καταλάβει τη σκευωρία που έστησαν;», ανέφεραν πηγές της ΝΔ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top