Οριστικό: Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Με 7 ψήφους υπέρ και 2 κατά στην Επιτροπή Κανονισμού του κοινοβουλίου

Ο Κουτεντάκης επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού

Με ψήφους 7 υπέρ και 2 κατά,  στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής,  ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης,  λέκτορας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κρήτης και γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομικών,  εξελέγη νέος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στο Κοινοβoύλιο.  

Συγκεκριμένα υπέρ της εκλογής του κ. Κουτεντάκη ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κατά η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή. «Παρών» ψήφισαν ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ αποχώρησε από την ψηφοφορία ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.                   

Ο κ. Κουτεντάκης αποτελεί προσωπική επιλογή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ανάμεσα σε 10 άτομα που ήταν υποψήφια για την ίδια θέση, ενώ η υποψηφιότητά του προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ και της ΔΗΣΥ που κατήγγειλαν ότι πρόκειται για διορισμό κυβερνητικού στελέχους σε μία θέση που επιβάλλει την ανεξαρτησία από το κυβερνών κόμμα. Κριτική ασκήθηκε επίσης και για τα επιστημονικά προσόντα του κ. Κουτεντάκη, λόγω του γεγονότος ότι είναι απλώς λέκτορας Πανεπιστημίου και όχι καθηγητής ή αναπληρωτής καθηγητής.        

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top