«Κεραυνοί» από τον Παπαδημητρίου για την αντικατάστασή του

«Έκαναν λάθος» απάντησε στους επικριτές του - «Ξέχασε» να αναφερθεί στον υφυπουργό Πιτσιόρλα!

Με σημαντικές αιχμές σχολίασε την αντικατάστασή του ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης  Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά την τελετή παράδοσης του χαρτοφυλακίου του στον  Γιάννη Δραγασάκη.

«Επικρίθηκα ότι δεν ήξερα την ελληνική πραγματικότητα. Ήξερα πολύ καλά τα προβλήματα. Έκαναν λάθος, προσπάθησαν να εισάγω μια νέα προσέγγιση. Να βοηθήσω στη διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας».

Ο κ. Παπαδημητρίου χαρακτήρισε «απρόσμενες» τις  συνθήκες που αντικαταστάθηκε  χωρίς να ολοκληρώσει το έργο του και υποστήριξε ότι βοήθησε στην προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων στην Ελλάδα. «Κοιτώντας το ημερολόγιό μου, διαπίστωσα ότι έβλεπε κατά μέσο όρο 4-5 ξένους και εγχώριους επενδυτές ημερησίως. Ο πολιτικός γίνεται πειστικός στους επενδυτές όταν δεν υπερβάλλει και δεν αρνείται τα κακώς κείμενα. Πολλά φορές στην Ελλάδα υποτιμάται αυτό».

Σχετικά με την αντικατάστασή του πάντως από τον κ. Δραγασάκη δήλωσε ευτυχής για το γεγονός ότι αφήνει τη θέση του «σε έναν πολύπειρο πολιτικό και εξαίρετο οικονομολόγο».  

Αίσθηση προκάλεσε ότι ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Αλ. Χαρίτση, αλλά δεν έπραξε το ίδιο για  τον υφυπουργό  Στ. Πιτσιόρλα.  Προφανώς προσβεβλημένος ο τελευταίος  αρκέσθηκε μόνο να πει:  «Θα καλωσορίσω στο υπουργείο τον κ. Δραγασάκη. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω»!  

Ο κ. Δραγασάκης από την πλευρά του εξήρε τον έργο του προκατόχου με καλά λόγια για το πρόσωπό του: « Ο κ. Παπαδημητρίου έδωσε νέο ήθος στην πολιτική. Πρόκειται για προσωπικότητα η οποία τίμησε τη χώρα στο εξωτερικό. Δεν ήρθε εδώ ούτε για τα χρήματα, ούτε για τη δόξα. Ήρθε όταν η χώρα ζητούσε νέες δυνάμεις, νέες ιδέες».  Αναφέρθηκε επίσης και στη Ράνια Αντωνοπούλου επισημαίνοντας ότι  «η άποψη του κ. Παπαδημητρίου και της κ. Αντωνοπούλου ήταν ότι από την κρίση πρέπει να βγούμε μέσα από την αύξηση της απασχόλησης» .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top