Στην καρδιά του Κολωνακίου το σπίτι της Ράνιας Αντωνοπούλου

Το πιο πλούσιο ζευγάρι της Βουλής έπαιρνε επίδομα ενοικίου

Στην οδό Λυκαβηττού, πολύ κοντά στον Άγιο Διονύσιο είναι το σπίτι που νοικιάζει η πρώην πια αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και για το οποίο προκλήθηκε η θύελλα  που οδήγησε στην παραίτησή της, όπως φαίνεται και στα πλάνα του ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star. Η πρόκληση ήταν μεγάλη και μάλιστα διπλή.

 ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

 Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και ο σύζυγος της υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου αποτελούν το πλουσιότερο ζευγάρι της Βουλής. Το ετήσιο εισόδημα τους για το 2016 ήταν 540.279 δολάρια, έχουν σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια βίλα με πισίνα στη Σύρο και ένα μικρό διαμέρισμα στη Γλυφάδα. Οι καταθέσεις και οι επενδύσεις τους ζαλίζουν, αφού αγγίζουν τα 3,5 εκ δολάρια!  Επομένως στην ουσία δεν είχαν ανάγκη τα χρήματα του επιδόματος.

ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !

Το επίσης εντυπωσιακό είναι πως το επίδομα εντάχθηκε αθόρυβα στο τρίτο μνημόνιο που ψηφίστηκε παραμονή Δεκαπενταύγουστου του 2015. Πρόκειται για τον νόμο με τον οποίο κόπηκε το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους και αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας  συνταξιοδότησης. Αφορά στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς που δεν ζουν στην Αθήνα και χορηγείται μετά από αίτηση χωρίς κανένα περιουσιακό ή εισοδηματικό κριτήριο. Τώρα ο πρωθυπουργός λέει ότι θα το πάρει πίσω.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργικό ζευγάρι απασχολεί τη δημοσιότητα για ένα θέμα που είναι απολύτως νόμιμο, αλλά ελάχιστο ηθικό. Η κίνηση του υπουργού Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου να ζητήσει 20 ευρώ ημερήσια αποζημίωση για ένα ταξίδι στη Λαμία, τον Ιούνιο του 2017, είχε προκαλέσει επίσης ποικίλα σχόλια. 

Χαρακτηριστικά τα  παρακάτω σχόλια πολιτών σε αναρτήσεις τους στο twitter:  

-Τα παίρνουμε από τους φτωχούς και τα δίνουμε στους πλούσιους. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

-Ζούμε στη χώρα που ιδρύματα σαν το Χαμόγελο του Παιδιού πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και από την άλλη πάμπλουτοι υπουργοί παίρνουν επίδομα ενοικίου.

-Πριν τις εκλογές θα φορολογούσαν τους εκατομμυριούχους για να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ. Μετά τις εκλογές αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ για να πάρουν επίδομα οι εκατομμυριούχοι υπουργοί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top