Νέα λίστα της Novartis με γιατρούς και δωροδοκίες!

Και νέες καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων

Αλλά και νέος κύκλος καταθέσεων προστατευόμενων μαρτύρων

Νέα λίστα με περίπου 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες οι οποίοι φέρονται να δωροδοκήθηκαν με ποσά από 1.000 ως 5.000 ευρώ, την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2016 ως τον Ιανουάριο του 2017 εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έφοδο των εισαγγελέων στη Novartis.

Η νέα λίστα έρχεται να προστεθεί στους τουλάχιστον 4.000 γιατρούς που εντοπίστηκαν να έχουν λάβει «δώρα» από τη φαρμακοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια προκειμένου να συνταγογραφούν προϊόντα της εταιρείας.

Η έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς, η οποία  συνεχίζεται για τα μη πολιτικά πρόσωπα, δείχνει με τα έως τώρα στοιχεία ότι η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από τις ανατιμήσεις της Novartis στα νοσοκομειακά φάρμακα είναι πολλαπλάσια από την αρχική εκτίμηση των 3 δις ευρώ (αφορά κυρίως τη ζημιά του ΕΟΠΥΥ).

Παράλληλα, άνοιξε νέος κύκλος καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων. Ήδη ένας από αυτούς έχει καταθέσει εκ νέου προσκομίζοντας επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση.

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top