Νέα διαφωνία για το όνομα των Σκοπίων στη διαπραγμάτευση

Κ. Μακρή: Ξηλώνει τις πινακίδες σε αεροδρόμιο και κεντρική λεωφόρο ο Σκοπιανός πρωθυπουργός

Στα προβλήματα που υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες στη διαπραγμάτευση για το όνομα των Σκοπίων αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.    

Όπως επισήμανε, «ο  Ζάεφ  θέλει να δείξει ότι ειναι συνεπής σε αυτό που υποσχέθηκε. Και πράγματι από αύριο κιόλας αρχίζει να αλλάζει πινακίδες στο αεροδρόμιο και στην κεντρική λεωφόρο. Η  απόφαση δημοσιεύτηκε σήμερα στο σκοπιανό ΦΕΚ και πιστοποιήθηκε ότι το αεροδρόμιο θα λέγεται πλέον “διεθνές αεροδρόμιο Σκοπίων”  αντί για “Μέγας Αλέξανδρος”»,  ενώ ο αυτοκινητόδρομος θα λέγεται “Φιλία” απο “Αλέξανδρος ο Μακεδών”. Αυτές ειναι κινήσεις καλής θέλησης,  όχι αμελητέες. Αλλά  η ουσία ειναι η διαπραγμάτευση.  προχωρεί αλλά με εμπόδια. Πάμε “μπρος –πίσω” καθώς υπάρχει νέα διαφωνία στο όνομα».

Όπως πρόσθεσε η σχολιάστρια του Star ο όρος «Μακεδονία»  θα περιλαμβάνετε σίγουρα και δύο λέξεις θα είναι σίγουρα.   Το όνομα «Σκόπια» στη συμφωνία θα αναφέρεται με λατινικούς χαρακτήρες και το Αθήνα στα σλαβικά.

Προβλήματα όμως για να επιτευχθεί συμφωνία υπάρχουν σε όλα τα θέματα και όπως κατέληξε η  Κ. Μακρή «γι’  αυτό και ελληνικό ΥΠΕΞ  δεν συμμερίζεται την υπεραισιοδοξία Ζάεφ, που είπε χτες ότι έκλεισαν 3 κεφάλαια.  4 όμως είναι ανοικτά και “δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι να κλείσουν όλα”  λένε ανώτατες πηγές του υπουργείου και μας προϊδεάζουν ότι έχουμε δρόμο ακόμη».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top