Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Νίμιτς - Κοτζιά - Ντιμιτρόφ στη Βιέννη

Μαραθώνια η σύσκεψη- Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Νίμιτς - Κοτζιά - Ντιμιτρόφ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η «συνάντηση των τριών»  στη Βιέννη, μεταξύ του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, του Υπουργού  Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκου  Κοτζιά, και του Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας,  Νικολά Ντιμιτρόφ, η οποία διήρκεσε περίπου 5 ώρες.

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται σχετικά με τη συνάντηση:

 «Ο κ. Mάθιου Νίμιτς,  Προσωπικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, συναντήθηκε σήμερα από κοινού με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Νίκο Κοτζιά, και τον Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Νικολά Ντιμιτρόφ, στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη.

 Σε συνέχεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδέκτης λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος, οι Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

Ο κ. Κοτζιάς εκτιμάται από δημοσιογραφικές πηγές - χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής - ότι παρουσίασε σχέδιο του συμφώνου που προετοιμάζει για μία κοινά αποδεκτή ονομασία της FYROM το οποίο και συζητήθηκε στη συνάντηση της Βιέννης.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top