«Μην ξεχάσεις την κάρτα σου για να πάρεις κουλουράκι»: Αντιδράσεις για τα POS στα σχολεία!

Νέο «όχι» από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

«Μην ξεχάσεις την κάρτα σου για να πάρεις κουλουράκι»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υποχρεωτική εγκατάσταση τερματικών αποδοχής καρτών (POS) στα κυλικεία των σχολείων. 

Μετά τον προβληματισμό που έχουν εκφράσει αρκετοί γονείς και οι επαγγελματίες τάσσονται κατά της εφαρμογής του μέτρου.

«Η απόφαση αυτή φέρνει σε αδιέξοδο εκατοντάδες επαγγελματίες που λειτουργούν τα σχολικά κυλικεία και δεκάδες χιλιάδες μαθητές» τονίζει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος θα επιδιώξει συνάντηση με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου για το θέμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι δυνατόν οι μαθητές «να επιβαρύνονται με διαδικασίες πληρωμής με κάρτες για την αγορά ενός σάντουιτς ή αναψυκτικού».

Για «ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου» κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) Μιχάλης Ζορπίδης.

Όπως τονίζει, το ΕΕΘ διαμαρτυρήθηκε για το θέμα ήδη από τις 9 Ιανουαρίου θεωρώντας ότι είναι απολύτως ανούσια η υποχρέωση των κυλικειαρχών να εγκαταστήσουν τέτοια συστήματα, καθώς οι μαθητές δεν διαθέτουν τραπεζικές κάρτες, τα προϊόντα που προμηθεύονται από τα κυλικεία είναι χαμηλής αξίας, ενώ στα σημεία δεν υπάρχει συνήθως δυνατότητα τηλεφωνικής γραμμής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top