Ιερώνυμος στη συνάντηση με Τσίπρα: Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια αλλά εθνική συναίνεση

Ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια

Ιερώνυμος σε Τσίπρα: Δεν  χρειάζονται συλλαλητήρια

Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία διαμήνυσε  ο Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του στην Αρχιεπισκοπή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρεται στην  ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, κατά τη συνάντηση τους ο κ. Τσίπρας άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.

Ο κ. Τσίπρας, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατάει ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Του ζήτησε επίσης να συμβάλει ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διατύπωσε από την πλευρά του τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και επισήμανε την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ' ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top