Έπιασαν… αράχνες τα POS: Ούτε μία συναλλαγή το 2017 το 90% των δικηγόρων και των μηχανικών!

Ακολουθούν οι ηλεκτρολόγοι, όπου 8 στους 10 δεν έκαναν ούτε μία συναλλαγή το 2017

POS: Ποιοι επαγγελματίες τα πήραν και… τα έβαλαν στο συρτ

Χιλιάδες είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες (δικηγόροι, λογιστές, μηχανικοί, γιατροί, κλπ) που προμηθεύτηκαν POS, ως όφειλαν βάσει νόμου, αλλά στη συνέχεια το έβαλαν στο συρτάρι.

Με βάση την ανάλυση των στοιχείων των τραπεζών, πρώτοι μεταξύ των επαγγελματιών που φιγουράρουν με το χαμηλότερο ποσοστό χρήσης των POS, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί, το 90% των οποίων δεν πραγματοποίησε ούτε μία συναλλαγή μέσω κάρτας.

Ακολουθούν οι ηλεκτρολόγοι, με το 80% να μην κάνει ούτε μία συναλλαγή μέσω κάρτας αλλά και οι λογιστές που σε ποσοστό 70% δεν έκαναν ούτε μία φορά χρήση του τερματικού που προμηθεύτηκαν το 2017. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους γιατρούς περιορίζεται στο 38%.

Πάντως ακόμη και όσους δέχθηκαν πληρωμές με κάρτα η αξία των συναλλαγών τους ήταν μικρή. Το 62% των γιατρών που δέχθηκε έστω και μία πληρωμή μέσω κάρτας πραγματοποίησε μηνιαίες συναλλαγές 200 ευρώ κατά μέσον όρο.

Η αντίστοιχη αξία των συναλλαγών ανά μήνα για το 30% των λογιστών ήταν 300 ευρώ, το 10% των δικηγόρων 600 ευρώ, το 20% των ηλεκτρολόγων 150 ευρώ και των αυτοκινητιστών ταξί 40 ευρώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top