Να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητά ο Παυλόπουλος

Συναντήθηκε με τη διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας

Παυλόπουλος: Να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Nα στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς αυτές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Η δοίκηση του Επιμελητηρίου γνωστοποίησε στον κ. Παυλόπουλο ότι καταγράφεται ετήσια αύξηση στη σύσταση νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κατά 20,63% το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), ενώ για την ίδια περίοδο οι διαγραφές υποχώρησαν κατά 66,14%.

Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών επισήμαναν στον κ. Παυλόπουλο την ανάγκη μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων, αλλά και του μη μισθολογικού κόστους, προκειμένου να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, τα μέλη του διοικητικής επιτροπής, παρουσίασαν συνοπτικά, τις δράσεις που υλοποιεί το επιμελητήριο για την στήριξη των επιχειρήσεων μελών του. Στόχοι της διοίκησης για την επόμενη θητεία, είναι η διεύρυνση αυτών των υπηρεσιών, ώστε να είναι απολύτως στοχευμένες στην υποστήριξη των επιχειρήσεων, η τόνωση της εξωστρέφειας, η προώθηση της καινοτομίας και η μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε για άλλη μια φορά, την ανάγκη να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς παραμένουν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top