Bloomberg: Ο αγωγός TAP δείχνει… τον δρόμο των επενδύσεων για την Ελλάδα

Η παραγωγή μετάλλου αυξήθηκε κατά 21% το 2017

Bloomberg: Ο αγωγός TAP δείχνει… τον δρόμο για την Ελλάδα

Για τη διαφορά που μπορούν να κάνουν συμφωνίες για επενδύσεις, όπως αυτή του Αδριατικού Αγωγού για τη μεταφορά φυσικού αερίου (γνωστού ως ΤΑΡ), σε οικονομίες όπως η ελληνική, αναφέρεται το Bloomberg.

Σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα δρέπει οφέλη από τον υπόγειο αγωγό», ο δημοσιογράφος Marcus Bansasson σημειώνει πως η παραγωγή μετάλλου στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 21% το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία  για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου.

«Πίσω από αυτή την αύξηση είναι η ζήτηση για αγωγού στο πλαίσιο της κατασκευής του ΤΑΡ, ενός έργου 878 χιλιομέτρων που έχει ξεκινήσει το 2016» τονίζει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτό αποτυπώνει ξεκάθαρα το πώς μεμονωμένα project μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε χώρες όπως η Ελλάδα. Ωστόσο, τονίζει πως η χώρα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα προκειμένου να δει φως στο τούνελ της οικονομίας, που βρίσκεται για 9 χρόνο σε κρίση, αφού οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά μόλις 2,6% το πρώτο εννιάμηνο του 2017.

«Το 2018 θα είναι κρίσιμο για την οικονομία της Ελλάδας, η οποία – αφού σταθεροποιήθηκε – τώρα πρέπει να πετύχει μεγάλη ανάπτυξη για να μειώσει την ανεργία, την υψηλότερη στην Ευρώπη» αναφέρει το δημοσίευμα, τονίζοντας πως υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά μηνύματα όπως η άνοδος της βιομηχανίας, που τον Δεκέμβριο του 2017 έφτασε στο υψηλότερο σημείο από το 2008. 

Επιμέλεια: Πέτρος Κατσαβριάς

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top