Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κοτζιά – Οσμάνι: Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός των Σκοπίων βλέπει λύση σύντομα

«Δεν υπάρχει καμιά συμφωνία για κανένα όνομα» σχολίασε σχετικά με τα αλβανικά δημοσιεύματα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό των Σκοπίων, Μπουγιάρ Οσμάνι. Ο υπουργός Εξωτερικών παρέθεσε γεύμα εργασίας με αφορμή την επίσκεψη του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τα δημοσιεύματα των αλβανικών μέσων ότι έχει συμφωνηθεί ήδη το όνομα «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας», ο Οσμάνι απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμιά συμφωνία για κανένα όνομα. Περιμένουμε τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, να δούμε τις προτάσεις του».

Βόμβα από αλβανικά μέσα: Συμφωνήθηκε το «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας»!

Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός των Σκοπίων πρόσθεσε ότι «θεωρώ ότι διανύουμε μία πολύ καλή χρονιά» και εκτίμησε μάλιστα ότι «μιλάμε για μέρες ή εβδομάδες για να βρεθεί λύση».

Τέλος, υπογράμμισε «συναισθηματικά υπάρχουν ζητήματα και στις δύο χώρες, θα προσπαθήσουμε όμως διότι είμαστε δεσμευμένοι να φέρουμε λύσεις».

Συνάντηση Κατρούγκαλου - Οσμάνι

Νωρίτερα, στις 13.30 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τον Μπουγιάρ Οσμάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις συνομιλίες των δύο πλευρών συζητήθηκε η οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ και συμφωνήθηκε να συγκροτηθούν μικτές ομάδες εργασίας για μεταφορά τεχνογνωσίας στη γειτονική χώρα.

Επίσης, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα οικονομικό φόρουμ με τη συμμετοχή Ελλήνων και Σκοπιανών επιχειρηματιών.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί την πΓΔΜ ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος, για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top