Κομισιόν για Σκόπια: Κριτήριο για την ένταξη η επίλυση του ονόματος

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

Κομισιόν για Σκόπια: Κριτήριο για την ένταξη η ονομασία

Η Κομισιόν υπενθυμίζει ότι η διατήρηση «σχέσεων καλής γειτονίας» είναι απαραίτητο συστατικό της αξιολόγησής της για την υποψηφιότητα των Σκοπίων για ένταξη στην ΕΕ, όπως εξήγησαν σήμερα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και η αρμόδια για τη διεύρυνση εκπρόσωπος Μάγια Κοτσίγιανιτς, απαντώντας σε ερώτηση του Star.

Τόσο η Μ. Κοτσίγιανιτς, όσο και ο Μ. Σχοινάς εξήγησαν ότι και η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί κριτήριο για την όλη διαδικασία.

Όπως ανακοίνωσαν, ο Πρόεδρος Γιούνκερ, κατάστησε όλα τα παραπάνω σαφή κατά τη συνάντησή του με τον νέο Πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ το Δεκέμβριο.

Η Κομισιόν καλωσορίζει τις τρέχουσες επαφές με την ελληνική κυβέρνηση, υπενθυμίζει την υπογραφή της συνθήκης φιλίας Σκοπίων - Σόφιας και υπενθυμίζει ότι παρακολουθεί την κατάσταση στενά, δεδομένης της δημοσιοποίησης του «πακέτου για τη διεύρυνση» την άνοιξη.

Γενικότερα σε ό,τι αφορά τη διαδικασία διεύρυνσης, και τις προσπάθειες της Βουλγαρικής Προεδρίας (με τη σχετική σύνοδο στις 17 Μάη), ο Μ. Σχοινάς ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία παραμένει πάντα αναλογική της προόδου των υποψηφίων (merit based).

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top