Ο Μοσκοβισί απαντά στις επικρίσεις του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για την Ελλάδα

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Ο Μοσκοβισί απαντά στις επικρίσεις του ΕΕΣ για την Ελλάδα

"Οι προηγούμενες αποφάσεις δε λήφθηκαν σε κενό, αλλά μέσα σε μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση, άνευ προηγουμένου ως προς τα χαρακτηριστικά της", υπενθυμίζει ο  αρμόδιος για το ελληνικό πρόγραμμα Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί προς το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο ασκεί κριτική στις αποφάσεις για την Ελλάδα με σημερινή του έκθεση.

"Είναι καιρός να αφήσουμε πίσω μας αυτό το δύσκολο κεφάλαιο", σημειώνει ο Επίτροπος και τονίζει ότι "η Κομισιόν θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στις προσπάθειές της να προωθήσει την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές σε βιώσιμη βάση - προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών".

Απαντώντας στις συστάσεις του ΕΕΣ, ο Επίτροπος σημειώνει ότι "απέχουμε μόλις εννέα μήνες από το τέλος του Προγράμματος Στήριξης και Σταθερότητας για την Ελλάδα, η χώρα εκπληρώνει τις μεταρρυθμιστικές της δεσμεύσεις και αρχίζει να αισθάνεται τα οφέλη". Υπενθυμίζει δε ότι  "η οικονομία αναθερμαίνεται και η ανεργία μειώνεται από τα προηγούμενα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα".

Αναλυτικά, ο Επίτροπος τονίζει στη δήλωσή του ότι "οι θετικές εξελίξεις περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, το κλείσιμο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος και, πιο πρόσφατα, την περαιτέρω ελάφρυνση των κεφαλαιακών ελέγχων".

"Ως εκ τούτου, μια προοδευτική επιστροφή στις αγορές έχει καταστεί αξιόπιστη προοπτική για την Ελλάδα", καταλήγει ο Επίτροπος Μοσκοβισί, στην απάντησή του προς τις συστάσεις του ΕΕΣ.

Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top