Μητσοτάκης στον Χόγιερ: Εμείς πάντα ενθαρρύνουμε τους ξένους να επενδύσουν στην Ελλάδα

Στην ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων της χώρας συμφώνησαν ο πρόεδρος της ΝΔ και ο πρόεδρος της ΕΤΕπ

Μητσοτάκης σε Χόγερ: Εμείς θέλουμε τις επενδύσεις

Mε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ, συναντήθηκε, σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα ήθελα δημοσίως να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση που παρείχε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια μιας πολύ δύσκολης περιόδου. Θέλω να σας πω ότι η αναπτυξιακή μας ατζέντα, η αναπτυξιακή μας στρατηγική είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις δικές σας προτεραιότητες» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης υποδεχόμενος τον κ. Χόγερ.  

«Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιήσει ένα κβαντικό άλμα στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Και πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε από τη δική μας πλευρά. Να μειώσουμε την κανονιστική επιβάρυνση, να μειώσουμε τους φόρους, να καταστήσουμε την Ελλάδα ένα ελκυστικό περιβάλλον για ξένες επενδύσεις. Και είμαι βέβαιος ότι, μόλις γίνουν αυτές οι αλλαγές, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να απορροφήσει περισσότερα κεφάλαια και να προσελκύσει σημαντικές ξένες επενδύσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα.

 «Η δημιουργία δουλειών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Οι δουλειές απαιτούν επενδύσεις. Και οι επενδύσεις απαιτούν χρηματοδότηση και ένα φιλικό περιβάλλον. Ακριβώς σε αυτό έχουμε εστιάσει. Παρότι είμαστε στην Αντιπολίτευση, πάντοτε ενθαρρύνουμε τους ξένους να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

 Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Και θα εξασφαλίσουμε την απαραίτητη μακροπρόθεσμη σταθερότητα. Μια σταθερότητα που αναζητούν οι σημαντικοί επενδυτές, που έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Υπό αυτή την έννοια, η ατζέντα μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη».

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση οι κ. Κ. Μητσοτάκης και Β.Χόγερ, συμφώνησαν στην ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων της χώρας. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την προτεραιότητα χάραξης εθνικής ενεργειακής πολιτικής ώστε, ως κομμάτι αυτής, να βελτιωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα των κτηρίων στη χώρα. Επισήμανε, παράλληλα, την κρισιμότητα της άμεσης εύρεσης επιπλέον πόρων, της δημιουργίας πλατφορμών χρηματοδότησης, αλλά και της θέσπισης φορολογικών κινήτρων, που θα ενισχύσουν την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα τόσο για την χρηματοδότηση ιδιωτικών εταιριών, όσο και για τα έργα υποδομής. Ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία δίνει απόλυτη προτεραιότητα στη χρηματοδότηση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης ως το τελευταίο μεγάλο έργο υποδομών και τόνισε την ανάγκη να αποκτήσει η Κρήτη ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, επισημαίνοντας τις αναπτυξιακές διαστάσεις του εγχειρήματος. Ζήτησε, γι’ αυτό,  τη συνεργασία της Τράπεζας.

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής της επενδυτικής ομάδας στην Ελλάδα, κ. Nicholas Jennet, έδωσε ακόμη έμφαση στη χρηματοδότηση του Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και του Αεροδρομίου Κρήτης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top