«Σαρώνει» τα αποθεματικά του δημοσίου η κυβέρνηση

Όσοι φορείς δεν το πράξουν θα έχουν να αντιμετωπίσουν κυρώσεις που φτάνουν μέχρι και τη διακοπή κρατικής χρηματοδότησης!

Σαρώνει τα αποθεματικά του Δημοσίου η κυβέρνηση

Επιχείρηση-σκούπα στο ρευστό των δήμων και των κρατικών φορέων κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να εμφανίσει πλεονάσματα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η διορία λήγει σήμερα (29 Σεπτεμβρίου) και μάλιστα όσοι φορείς δεν το πράξουν θα έχουν να αντιμετωπίσουν κυρώσεις που φτάνουν μέχρι και τη διακοπή κρατικής χρηματοδότησης!

Ρευστότητα μόνον για τις ανάγκες ενός δεκαπενθημέρου αφήνει η κυβέρνηση στους κρατικούς φορείς (δήμους, Ταμεία, κ.ά.) «σκουπίζοντας» ό,τι ρευστό διαθέτουν για να εμφανίσει πλεονάσματα με απλήρωτες συντάξεις και άλλες οφειλές προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσαν ότι μεγάλος αριθμός κρατικών οργανισμών και κυρίως δήμων δεν μετέφεραν τα λεφτά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά τα κράτησαν στις εμπορικές τράπεζες, με τις όποιες αποδόσεις δίνουν τα πιστωτικά ιδρύματα.

Έτσι είχαν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη ρευστότητα για να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, έστω και με μικρή τοκοφόρο απόδοση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top