Σάλος με τις συντάξεις: Παραδοχή Πετρόπουλου για παράνομες κρατήσεις – Πρέπει να επιστραφούν έως και 3.000 ευρώ αναδρομικά!

Χατζόπουλος: Να καταβληθούν άμεσα σε όσους έχουν κάνει αιτήσεις

Σάλος από παράνομες κρατήσεις στις συντάξεις

Αναδρομικά σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους πρέπει να καταβάλει η κυβέρνηση!

Σε συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος με αντιπροσωπεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει παράνομες κρατήσεις υπέρ ασθενείας και δεσμεύτηκε ότι θα επιστραφούν στους συνταξιούχους.

Όπως χαρακτηριστικά, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, «θα επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που παρακρατήθηκαν ως εισφορά υπέρ ασθενείας από 1/1/2012 έως και 30/6/2016, επί πλασματικών και όχι επί των πράγματι καταβαλλομένων συντάξεων».

Διαβάστε επίσης: Στους δρόμους οι συνταξιούχοι – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας

Όπως εκτιμά το ΕΝΔΙΣΥ, το οποίο είχε αναδείξει το θέμα, είναι περισσότεροι από 1 εκατ. συνταξιούχοι που πρέπει να λάβουν αναδρομικά, τα οποία φτάνουν ως και τις 3.000 ευρώ για τον καθένα!

Χατζόπουλος: Να καταβληθούν άμεσα σε όσους έχουν κάνει αιτήσεις

«Μας κρατούσαν παράνομα εισφορές για τον ΕΟΠΥΥ επί πλασματικών συντάξεων από τον 8ο μήνα του 2010 έως το 2016. Εμείς το αναδείξαμε το θέμα και φτιάξαμε μάλιστα και μια ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που υπολογίζει τη διαφορά που πρέπει να πάρει πίσω ο κάθε συνταξιούχος, η οποία ανέρχεται από 700 ή 800 ευρώ μέχρι και 3.000 ευρώ» είπε ο πρόεδρος του Δικτύου, Νίκος Χατζόπουλος στο star.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζόπουλο ο υφυπουργός είπε ότι από 1/1/2018 θα δώσει εντολή στην ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) ώστε να υπολογιστούν τα οφειλόμενα ανά συνταξιούχο, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για την καταβολή τους.

Όπως τονίζει ο ίδιος, έχουν ήδη γίνει περίπου 3.500 αιτήσεις για επιστροφή των παρανόμως κατακρατημένων ποσών, με το ΕΝΔΙΣΥ να καλεί τον κ. Πετρόπουλο να τις ικανοποιήσει άμεσα και να προαναγγέλλει την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου ζητώντας την άμεση καταβολή των ποσών που δικαιούνται οι συνταξιούχοι.

«Θα περιμένουμε να δούμε τι χαρτί θα στείλει στην ΗΔΙΚΑ ο κ. υπουργός και θα κινηθούμε αναλόγως» είναι το μήνυμα που στέλνει.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και ΕΔΩ το δελτίου Τύπου του ΕΝΔΙΣΥ

 

Του Πέτρου Κατσαβριά

pkatsavrias@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top