Δύο υποψηφιότητες της κεντροδεξιάς και μια προσπάθεια… σφήνας στις εκλογές του ΔΣΑ

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην... παρέλαση υποψηφίων για το νέο κόμμα της κεντροαριστεράς, ωστόσο και η ΝΔ έχει μπροστά της εκλογές

Δύο υποψηφιότητες της κεντροδεξιάς και προσπάθεια σφήνας

Μπορεί το ενδιαφέρον των ημερών να επικεντρώνεται στην... παρέλαση υποψηφίων για το νέο κόμμα της κεντροαριστεράς, ωστόσο και η Νέα Δημοκρατία έχει μπροστά της εκλογές.

Προφανώς όχι τις εθνικές αλλά τις εκλογικές διαδικασίες σε σειρά επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων και οργανώσεων, όπου και επιδιώκεται να καταγραφεί η θέση της Ν.Δ. ως κυρίαρχης πολιτικής δύναμης.

Κάποιοι εξ αυτών των φορέων, άλλωστε, έχουν και ιδιαίτερο πολιτικό και κοινωνικό αποτύπωμα, καθιστώντας ακόμη πιο ισχυρό το διακύβευμα για την Πειραιώς. Μία τέτοια περίπτωση είναι, αυτονοήτως, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ένας επιστημονικός φορέας με βαριά ιστορία αλλά και ισχυρή παρεμβατική δύναμη. Δεν χρειάζεται να επισημανθεί ότι η επικράτηση ενός κεντροδεξιού υποψηφίου στις εκλογές που έπονται είναι το ζητούμενο για τη Νέα Δημοκρατία, που θέλει να καταδείξει ότι ο επιστημονικός κόσμος, η «μεσαία τάξη» εκφράζεται κυριαρχικά μέσω αυτής.

Μόνον που αυτή τη νίκη, η ελληνική κεντροδεξιά θα τη διεκδικήσει με δύο υποψηφίους, κάποιοι εκ των οποίων κινήθηκαν και εκτός των... διαθέσεων της ηγετικής ομάδας.

Το θετικό είναι ότι και οι δύο υποψηφιότητες, του Φώτη Κωτσή και του Δημήτρη Αναστασόπουλου, αφορούν στελέχη της νεότερης γενιάς, δηλαδή τους 40άρηδες που και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει στην πρώτη γραμμή της παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, οι δύο νομικοί έχουν ήδη συνάψει μία συμφωνία κυρίων ώστε όποιος εκ των δύο περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών του ΔΣΑ να στηριχθεί από αυτόν που αποκλείστηκε.

Το ερώτημα είναι εάν, στην πορεία προς την κάλπη, θα υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα. Στους κομματικούς διαδρόμους συζητείται ότι κάποιοι γαλάζιοι θα ήθελαν μία νέα υποψηφιότητα του κ. Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα είχε και το επίσημο χρίσμα του κόμματος. Τα γαλάζια... πουλάκια λένε ότι προς μία τέτοια κατεύθυνση κινήθηκε τόσο ο Γραμματέας του κόμματος όσο και ο, δικηγόρος τω επάγγελμα, Μάκης Βορίδης. Μέχρι τώρα, πάντως, το γραφείο Μητσοτάκη δεν έχει προσχωρήσει σε αυτή τη λογική.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top